Klonovi džedaja i Sitova!

Džedaji i Sitovi su dve strane istog novčića. Svetlo i Tama. Ljubav i mržnja. Dve suprotstavljene strane u večnom ratu. Iako se dešavalo da ponekad sarađuju ipak su to dve totalno različite filozofije. Dve nespojive stvari. Ali šta bi se desilo kada bi se ipak ukrstili, spojili?

 

U knjizi Star Wars: Crosscurrent saznajemo da je za vreme Imperije po naređenju Palpatina postojala tajna laboratorija na jednom zaleđenom mesecu. U toj laboratoriji stvarani su klonovi. Ali to nisu bili obični klonovi. Ti klonovi su stvoreni od ukrštene DNK džedaja i sitova.

U tom kompleksu su uzgajani i motreni od strane Imperijalnih naučnika. Međutim nije sve išlo po planu. Klonovi opterećeni genetskim poreklmo su u neku ruku poludeli. Imali su uređenu predispoziciju i brzo su učili da upravljaju Silom, a uspeli su i pored svih kontrola da naprave svetlosne sablje i da se pobune!

Sistematski su izmasakrirali celu posadu laboratorije i njihove delove tela ostavili u Sparti cilindar koji su poštovali kao svoju majku i boginju.

Ipak ostali su izolovani na mesecu jer nisu imali brod, sve dok se decenijama kasnije nije pojavi Džejden Kor i teškom mukom ubio jednog od klonova. Ipak ostali su uspeli da ukradu jedan brod i pobegnu u beskonačni prostor svemira…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s