Bad Batch – Aftermath

Došao je i taj četvrti maj koji svi volimo, a ove godine sa njim i serija The Bad Batch koju sam lično iščekivao sa mnogo nestrpljenja. Već sam govorio na temu ima li previše Star Wars sadržaja na televiziji, ali ova serija ne spada u taj razgovor pošto je ja vidim kao osmu sezonu najbolje animirane serije svih vremena (izvinite Evoksi, ali tako je). Uostalom, i sam uvod prve epizode se poziva na to nasleđe.

Kako ne bih kvario gledanje nekima koji su još nisu videli prvu epizodu, neću previše pričati o samoj radnji epizode, ali to je otprilike ono što sam očekivao. A imao sam vrlo visoka očekivanja. Imao sam neke strahove da se ne ponovi standardni obrazac gde serija raste sa svojim gledaocima pa da dobijemo dečiju seriju, ali srećom to se nije desilo. Još jednom, ovo je definitivno osma sezona The Clone Wars-a.

Prva epizoda traje kao nešto kraći film, ali sam ja lično mogao gledati i još dva puta ovih sedamdeset minuta koliko je trajala. Scene akcije i borbi su dobre, ali ne oduzimaju vreme od same priče i uvoda. Radnja je smeštena u vreme čuvenog Naređenja 66 i jasno nam pokazuje uticaj na živote klonova. I regularnih, a i onih sa „dodatnim mutacijama“. Svi znamo da je to specifičan i traumatičan period u kojem smo ostali bez većine džedaja i u kome su se birale strane. 

Što se tiče pojavljivanja poznatih likova, ima i tu par iznenađenja. Pre svega, bilo je i za očekivati da ćemo videti nekoliko dobro nam poznatih likova, ali i tu je serija bila na visini zadatka i nije bilo preterivanja. Opet, prijatelji nam često izmame osmeh, a i neki neprijatelji… Treba tu naći pravu meru, a ova serija i u tome uspeva.

Još jedna stvar što se tiče novih trendova u našem dragom univerzumu je prevelika politička korektnost koja nekad i bez potrebe uvodi nove likove koji su potpuno nebitni za priču. U razgovoru sa dragim kolegom neke od tih likova smo uporedili za obaranjem rekorda tokom vožnji trka na Tarisu koji je pod opsadom flote Sita. Fanovi igre KotOR znaju o čemu pričam. Deluje zanimljivo, ali niko ne želi da gleda nečije „sajd kvestove“. Serija nije potpala pod uticaj tih trendova tako da sam još više oduševljen. Malo skretanje sa teme, igrajte KotOR , uziživaćete.

Takođe, hvala što širite priču i ne gledamo samo porodične drame Skajvokerovih. Mislim, volim Skajvokerove, ali uživam i u pričama malih i prosečnih ljudi kakvi smo i mi sami. Bilo je i komičnih momenata koje neću ovde pominjati kako ne bih pokvario užitak gledanja prve epizode.

Sve u svemu dobili smo jednu ozbiljnu seriju koja će zaokupljivati pažnju fanova u narednom periodu. Znam da ću ja sa nestrpljenjem čekati petak i novu epizodu.

Podsetnik za sve da smo 4. maja imali specijal podkasta Radio Tatuin 202 u kom smo uživo na JuTjubu komentarisali prvu epizodu serije The Bad Batch. Kompletan strim možete pogledati na ovom linku.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s