Naš novi literarni projekat – Star Wars „Prikaze“!

SWPrikaze

U godini za nama dobili smo Star Wars Visions, seriju kratkih filmova u kojima su japanski kreatori prezentovali svoje priče u univerzumu Ratova Zvezda, ali kroz prizmu svoje kulture i u svom kreativnom stilu.

Ovo me je motivisalo da napišem svoju Star Wars pripovetku, koja će u sebi imati elemente srpske kulture, gde sam najviše bio inspirisan narodnom epikom i velikim istorijskim ličnostima, što je rezultovalo prvim materijalom u okviru našeg literarnog projekta koji sam nazvao Star Wars „Prikaze“.

Ovaj literarni projekat smo prezentovali u okviru jubilarne, 120. epizode našeg podkasta Radio Tatuin 202, koju možete pogledati u plejeru ispod (priča o „Prikazama“ kreće od 58:27)

Kao „prva faza“ ovog literarnog projekta objavljena je jedna pripovetka i dve pesme. Pripovetka iz mog pera, „Žitije Mandalora Silnog“, prati deo vremenske linije iz Legends kontinuiteta gde su ratovali Mandalorci, Siti i Džedaji, a u centru priče je Mandalor Silni (Car Dušan u Mandalorskom oklopu).

Dve pesme koje je pisao moj kolega, Filip Đorđević, prate posledice bitke za Džaku i deo prve sezone serije Mandalorian:
– „Skresana krila Imperijalna“ opisuje još jednu perspektivu poslednje borbe Galaktičke Imperije i Nove Republike, kao i jednog od imperijalnih pilota, koji je vozio letelicu TIE Defender.
– „Darovanje Dina Džarina“ je pesma inspirisana „Oranjem Marka Kraljevića“, a prati deo priča iz treće i osme epizode prve sezone serije Mandalorian.

U 120. epizodi smo pročitali ove naše priče i pesme i dali smo detaljniji opis Star Wars inspiracija kao i inspiracija iz naše kulture i epike, koje su uticale na krajnji oblik i ton ovih materijala iz literarnog projekta Star Wars „Prikaze“. U okviru epizode, prezentovali smo i naslovnice ovih materijala, koje možete videti na slici ispod.

Prve, ali i sve buduće materijale iz našeg projekta Star Wars „Prikaze“ možete pronći na ovom linku.

Ako volite da pišete i mislite da biste mogli doprineti ovom našem literarnom projektu, možete nas kontaktirati preko našeg na Diskord servera.

Svoje utiske o ovom našem projektu, kao i materijalima koje smo objavili nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru. Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s