Vrste svetlosnih sablji!

Svetlosna sablja je oružje koje karakteriše džedaje. Čak je to jedina lična stvar koju džedaji smeju da imaju. Oni se uče rukovanju svetlosnom sabljom od najranijih dana detinjstva i nose je sve do svoje smrti.

Često kažu za svetlosnu sablju da je to oružje koje im može spasiti život, a pored borbene upotrebe ona ima i druge svrhe: pomoću nje može se ispariti tečnost, osvetliti tama i preseći put kroz razne stvari…

Stoga, ne čudi da džedaji često biraju različite forme svojih svetlosnih sablji kako bi što više odgovarale njihovom karakteru i njivohom stilu borbe…

Tipovi svetlosnih sablji: 1. Dvostruka svetlosna sablja, 2. Svetlosno koplje, i 3. Svetlosni bič

U knjizi The Jedi Path (koja pripada starom kanonu) dat je detaljan opis raznih vrsta svetlosnih sablji…

Pa da počnemo!

Standardna svetlosna sablja – Svetlosna sablja sa  pravom drškom kakva se najčešće viđa u upotrebi.

Ovo je oružje na koje su džedaji najčešće navikli jer ga koriste od malih nogu. Drška može biti izrađena od različitih materijala i različitog oblika.

Svetlosna sablja sa zakrivljenom drškom – Ovu sablju najčešće koriste oni džedaji koji se sliže drugim od sedam klasičnih stilova borbe svetlosnom sabljom, koji se zove još i Makaši. Oružje ima dobar balans i moguće ga je koristi ti za precizne poteze u borbi svetlosnim sabljama.

Šoto sablja – je u principu standardna svetlosna sablja sa kraćim sečivom. Uglavnom se koristi kao sekundarno oružje u nedominantnoj ruci. Međutim pripadnici vrsta koje su niže rastom, poput Jode, koriste ga kao primarno oružje.

Svetlosna palica – je džinovska svetlosna sablja koju koriste pripadnici vrsta koje su izuzetno velike rastom.

Dvofazna svetlosna sablja – je svetlosna sablja koja sadrži dva kristala, pa se po želji iznanada može dupilrati dužina sečiva.

Svetlosna sablja sa dva sečiva – je svetlosna sablja koja emituje sečiva sa obe strane drške i potrebno je izuzetno majstorstvo za rukovanje njom. Iako je najpoznatiji vlasnik ovakve sablje Dart Mol, koristili su je i džedaji.

Svetlosno koplje – je oružje koje se sastoji iz duge drške najčešće napravljene od materijala otpornog na svetlosne sablje  i kratkog sečiva na jednoj strani. Svojim izgledom podsećana koplje.

Svetlosni bič – poseduje umesto rigidnog sečiva, fleksibilni svetlosni „pipak“ i može se upotrebljavati kao klasični bič. Korisnik svetlosnog biča može koristiti isti da sputa protivnika ili da ga poseče. Suvišno je govoriti da morate biti pravi majstor u rukovanju ovim oružjem da ne biste povredili sebe.

To bi bilo to. Za više informacija o kristalima koji su sastavni delovi svake svetlosne sablje, pogledajte ovaj članak. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s