O Nama

ban4

HoloNet Serbia je započeo svoj život 23. avgusta 2014. kao blog pod imenom Star Wars Legends Serbia. Prvobitna ideja je bila da SWLS blog služi za promociju materijala Legends kontinuiteta i da prbliži Star Wars Prošireni Univerzum onima koji su slabije u njega upućeni i onima koji žele da saznaju više. Tako je i bilo. Krajem avgusta i tokom septembra 2014. godine na ovoj internet adresi su uglavnom bile objavljivane recenzije knjiga i stripova iz Legends kontinuiteta.

Međutim, Star Wars Legends Serbia je brzo poprimila i informativni karakter, tako da su počele biti objavljivane najaktuelnije vesti, glasine, zanimljivosti kao i neke druge Star Wars teme. SWLS blog je postao jedini regionalni medijski autlet koji se u ovolikoj meri i na ovaj način bavi Star Warsom. Stvar na koju smo veoma ponosni je i to da su na ovoj internet adresi vesti bile neretko objavljivane pre nego na nekim velikim američkim Star Wars portalima, a ta praksa se i dalje nastavlja. Pored recenzija, bilo novih bilo starih Star Wars materijala, te pored najnovijih aktuelnosti, posetioci SWLS bloga su uživali i uz Download sekciju, koja se takođe pokazala kao izuzetno popularna, a u njoj se nalaze prevedeni Star Wars stripovi, kao i kratke priče.

Skoro godinu dana nakon pokretanja i nakon meseci planiranja, 6. avgusta 2015. Star Wars Legends Serbia blog je transformisan HoloNet Serbia – prvi, pravi domaći Star Wars portal. Pored promena u dizajnu koji je lepši i funkcionalniji, uveden je niz specifičnijih podkategorija kako bi čitaocima bilo olakšano krstarenje kroz more raznih tekstova, ali najveća promena koju je doneo HoloNet Serbia je veći broj autora koji pišu tekstove.

Posebno nam je drago što smo učestvovali u organizaciji niza Star Wars manifestacija i eventova. U saradnji sa Gildom Igrača smo u Novom Sadu u oktobru 2015. organizovali, prvi na Ex-Yu prostorima a i šire, manifestaciju kojom je obeležen svetski dan Star Wars literature – Star Wars Reads Day. Sa Gildom Igrača smo takođe organizovali i Dan Ratova zvezda 4. maja 2015. u Novom Sadu koji je imao ogromnu posetu. U aprilu 2015. smo bili gosti društva “Lazar Komarčić” na sjajnoj tribini o Star Wars Proširenom univerzumu, a u novembru istegodine smo na poziv ekipe iz Sakurabane držali (spojlerovito) predavanje o Epizodi VII na ovogodišnjem BeoKonu, koji je bio fantastičan.

HoloNet Serbia je brzo postao lider u ovom delu Evrope u prenošenju Star Wars vesti, zanimljivosti i prevedenih sadržaja, te je postao nezaobilazno mesto za sve prave fanove Zvezdanih ratova i nastavljamo i dalje da vam približavamo daleku galaksiju.

Autori

Vladimir Jakšić Vladimir Jaksic

Vladimir je osnivač i urednik HoloNet Serbia portala. Već skoro deset godina on se bavi čitanjem i proučavanjem Star Wars Proširenog Univerzuma. Pored HoloNet Serbia, Vladimir uređuje Star Wars hronologiju na hrvatskom Star Wars portalu Mos Croatia Spaceport, pisao je za SF-Serbia i Emitor, a sada piše i za Autostoperski vodič kroz fantastiku. Uber-nerd.

 

Antonio Preučil Antonio Preucil

Još od sedme godine kada se po prvi puta susreo sa Ratovima zvezda pa sve do sada, Antonio je veliki fan daleke galaksije. Najdraže ere su mu Ratovi klonova i Stara Republika, a pogotovo priča o Dartu Revanu. Takođe je veliki obožavatelj Battlefront II i Jedi Knight: Jedi Academy video igara.

 

Lazar Milić Lazar Milic

Lazar je fan Ratova zvezda ceo svoj zivot, ali veliki je „nerd“ u globalu. Voli sve od Star Warsa, preko Marvela i DC-ja, pa do japanskih tokusatsu filmova (npr. Godzilla). Budući je student fakulteta bezbednost.

 

Mona RadujkoMona Radujko

Pored toga što je Mona vatreni fan Ratova zvezda, ona je jedan od najaktivnijih kosplejera u Srbiji, te je možda znate i pod imenom Mo-Chan. Omiljeni period galaktičke istorije joj je era Stare Republike, a omiljeni lik Dart Bejn. Kada ne pravi kostime i ne igra The Old Republic bavi se pisanjem i crtanjem.

 

Sava Veselinović Sava Veselinovic

Sava ima 23 godine, iz Pančeva je i student je 5. godine medicine. Star Wars univerzum obožava od kad je bio mali. Pre godinu dana počeo je da igra X-Wing, a tu se susreo sa sjajnom zajednicom gikova, pa je proučavanje Star Wars univerzuma postalo još interesantnije. Tada se i nenadano ukazala prilika da se priključi reprezentaciji Srbije u X-Wingu.

 

Anastasija Marić Anastasija Maric

Pored Star Warsa, Anastasija je obožavalac i debatovanja i nauke. U slobodno vreme voli da čita, svira, igra igrice i obožava fiktivne junake.

 

Povremeni saradnici: Marko Adamović i Danilo Ivanović.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s