O Nama

HoloNet Serbia je započeo svoj život 23.08.2014. kao blog imena Star Wars Legends Serbia. Prvobitna ideja je bila da ovaj blog služi za promociju materijala Legends kontinuiteta i da prbliži Prošireni univerzum Zvezdanih ratova onima koji su slabije u njega upućeni i onima koji žele da saznaju više. Tako je i bilo. Krajem avgusta i tokom septembra 2014. godine na ovoj internet adresi su mahom objavljivane zanimljivosti i recenzije knjiga i stripova iz starog kanona Zvezdanih ratova.

Međutim, Star Wars Legends Serbia je brzo poprimio i informativni karakter, tako da su fokus došle najaktuelnije vesti, glasine, zanimljivosti kao i neke slične Star Wars teme. Star Wars Legends Serbia blog je postao jedini regionalni medijski autlet koji se u ovolikoj meri i na ovaj način bavi Star Warsom. Stvar na koju smo veoma ponosni je i to da su na ovoj internet adresi vesti bile neretko objavljivane pre nego na nekim velikim američkim Star Wars portalima, a ta praksa se i dalje nastavlja. Pored recenzija, bilo novih bilo starih Star Wars materijala, te pored poslednjih aktuelnosti, posetioci bloga su uživali i uz Download sekciju, koja se takođe pokazala kao izuzetno popularna, a u njoj se nalaze prevedeni Star Wars stripovi, knjige i kratke priče.

Skoro godinu dana nakon pokretanja i nakon meseci planiranja, 06.08. 2015. Star Wars Legends Serbia blog je transformisan u HoloNet Serbia – prvi, pravi domaći Star Wars portal! Pored promena u dizajnu koji je lepši i funkcionalniji, uveden je niz specifičnijih podkategorija kako bi čitaocima bilo olakšano krstarenje kroz more raznih tekstova, ali najveća promena koju je doneo HoloNet Serbia je veći broj autora koji pišu tekstove. Za HoloNet je do ovog trenutka pisalo dvadeset i pet autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, što je dokaz da je HoloNet odavno prešao iz lokalnog u značajni regionalni portal!

Posebno nam je drago što smo učestvovali u organizaciji niza (ne samo) Star Wars manifestacija i eventova. U Novom Sadu smo u oktobru 2015. organizovali, prvi (i za sada jedini) u ovom delu Evrope, manifestaciju kojom je obeležen svetski dan Star Wars literature – Star Wars Reads Day. Pomogli smo organizaciju Dana Ratova zvezda 2015. i 2016. u Novom Sadu. U aprilu 2015. smo u Domu omladine Beograda na poziv društva “Lazar Komarčić” održali predavanje o Star Wars Proširenom univerzumu. Učestvovali smo na konvencijama BeoKon 2015, Dani Fantazije 2016, 2017, 2018 i 2019, Tolkindan 2017, GamesCon 2017 i 2019, Krack Fest 2017, May the 4th 2017 i 2018 koje su bili u organizaciji Sakurabane, Džedajkon 2018 i 2019, a bili smo gosti i Centra za promociju nauke. Uz to, pomogli smo realizaciju i aktivno smo učestvovali u produkciji najvećeg fanovskog Star Wars filma sa ovih prostora – Breaking Point: A Star Wars Story.

Stvar na koju smo takođe veoma ponosni je i to što smo 09.04.2017. pokrenuli i Radio Tatuin 202 – jedini Star Wars podkast u ovom delu Evrope!  Svakog drugog vikenda Filip Đorđević, Lazar Milić i Vladimir Jakšić za vas komentarišu najnovije Star Wars vesti i odgovaraju na vaša pitanja i teorije. 2019. je pokrenut i Radio Tatuin 202 HoloChat koji predstavlja specijalno izdanje podkasta Radio Tatuin 202 u kom pričamo sa domaćim fanovima naše omiljene svemirske franšize, a koji smo pokrenuli u sklopu obeležavanja 5. rođendana našeg portala. 2020. je pokrenut i Video Tatuin 202, koji predstavlja specijalno, video izdanje Tatuina 202 koje je posvećeno Star Wars video igrama.

Iako postoji relativno kratko, HoloNet je brzo postao lider u ovom delu Evrope u prenošenju Star Wars vesti, zanimljivosti i prevedenih sadržaja i nezaobilazno mesto za sve istinske fanove Zvezdanih ratova. Mi nastavljamo da budemo vaš prozor u daleku, daleku galaksiju. Neka Sila bude sa vama.

Autori

Vladimir Jakšić Vladimir Jaksic

Vladimir je osnivač i urednik HoloNeta. Od sredine 2000-ih uživa u loru i hronologiji Proširenog univerzuma Zvezdanih ratova. Pored HoloNet Serbia, Vladimir uređuje hronologiju na hrvatskom Star Wars portalu Mos Croatia Spaceport, a pisao je i za SF-Serbia, IGN Adria, Emitor i Autostoperski vodič kroz fantastiku. Uber-nerd.

Antonio Preučil Antonio Preucil

Još od sedme godine kada se po prvi puta susreo sa Ratovima zvezda pa sve do sada, Antonio je veliki fan daleke galaksije. Najdraže ere su mu Ratovi klonova i Stara Republika, a pogotovo priča o Dartu Revanu. Takođe je veliki obožavatelj Battlefront II i Jedi Knight: Jedi Academy video igara.

Lazar Milić Lazar Milic

Lazar je fan Ratova zvezda ceo svoj zivot, ali veliki je „nerd“ u globalu. Voli sve od Star Warsa, preko Marvela i DC-ja, pa do japanskih tokusatsu filmova (npr. Godzilla). Student je četvrte godine Fakulteta za bezbednost.

Mona Popović
Mona Radujko

Pored toga što je Mona vatreni fan Ratova zvezda, ona je jedan od najaktivnijih kosplejera u Srbiji, te je možda znate i pod imenom Mo-Chan. Omiljeni period galaktičke istorije joj je era Stare Republike, a omiljeni lik Dart Bejn. Kada ne pravi kostime i ne igra The Old Republic bavi se pisanjem i crtanjem.

Sava Veselinović
Sava Veselinovic

Sava ima 23 godine, iz Pančeva je i student je 5. godine medicine. Star Wars univerzum obožava od kad je bio mali. Pre godinu dana počeo je da igra X-Wing, a tu se susreo sa sjajnom zajednicom gikova, pa je proučavanje Star Wars univerzuma postalo još interesantnije. Tada se i nenadano ukazala prilika da se priključi reprezentaciji Srbije u X-Wingu.

Midhat Mido Kapetanović


Midhat je rođen 1976 godine u Sarajevu i crta otkako zna za sebe. Čuli su da ponekad crta i kada ne zna za sebe, ali to sve ovisi koliko se dernek oteo kontroli. Nakon završene Srednje Elektrotehničke Škole upisuje Arhitektonski Fakultet u Sarajevu gdje shvata da je njegova prvenstvena artistička ljubav koncept art i produkcijski dizajn, što ga tjera da iznova absolvira cijeli Star Wars univerzum iz perspektive predprodukcije. Živi i radi u Sarajevu zajedno sa suprugom Adilom za koju zna da je Svemirska Princeza.

Anastasija Marić Anastasija Maric

Pored Star Warsa, Anastasija je obožavalac i debatovanja i nauke. U slobodno vreme voli da čita, svira, igra igrice i obožava fiktivne junake.

Filip Đorđević


Asistent i student na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Piše za veb sajtove GPsrbija.rs i Serbiaring.com koji pokrivaju auto-moto sport i intervjuisao je mnoge trkačke vozače. Isto koliko voli auto-moto sport, Filip je i strastveni ljubitelj Star Warsa od svoje 5. godine, gde su mu omiljeni likovi Palpatin, Tron i Džin Erso. Veliki je ljubitelj svih vrsta umetnosti, a od ove godine aktivno igra X-Wing igru minijatura. U slobodno vreme se bavi dizajnom, takmičenjem u trkačkim simulacijama i čitanjem Star Wars knjiga.

Ana Ubavić

Ana Ubavić, profesor filozofije i logike, pesnik, kreativac, predavač i motivator. Bloger, strastveni ljubitelj Japana, džedajka, mama svoje mačke Esi. Moj svet su knjige, filmovi i orijentalni ples. Verujem u energiju i pozitivu, Sunce, prirodu i dobre ljude. Čitamo se

Ostali saradnici: Marko AdamovićDanilo Ivanović, Branislav Prodanović, Zlatan Jović, Aleksandar Grujesku, Marko Vrbica, Nemanja Ćalić, Vojin Marjanović, Marko Milenković, Miloš Rajić, Igor Borojević, Lazar Jovićević, Marin Magda, Marko Višekruna, Jelena Žarko i Vladimir Sumina.

NAPOMENA: Rad portala HoloNet Serbia ni na koji način nije podržan niti odobren od kompanija Lucasfilm i Disney, niti od njihovih zvaničnih predstavnika u našem regionu. HoloNet je fanovski projekat čiji je jedini cilj da širi ljubav prema franšizi Zvezdanih ratova, a ne ikakva materijalna korist.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s