Rebels – Always Two There Are (S02E04)

Pred vama je recenzija četvrte epizode druge sezone Rebels animirane serije, koja nosi naziv Always Two There Are, a koja je premijerno emitovana na kanalu DisneyXD 28. oktobra.

Pre početka samo jedna mala napomena, jer je bilo zabune: Mi, na HoloNet Serbia, premijeru druge sezone – The Siege of Lothal – vodimo kao prvu epizodu ove sezone, međutim ona se zvanično vodi kao TV film, a epizoda The Lost Commanders (koja je kod nas druga epizoda) se zvanično vodi kao prva epizoda druge sezone. Zbog toga kada tražite epizode Rebelsa po internetu i kada na primer naiđete na epizodu sa rednim brojem x, znajte da se ona kod nas vodi kao x+1. Takođe, najbolje je da pri pretrazi koristite pune nazive epizoda, koje mi inače uvek stavljamo u naslove recenzija.

Priča ove epizode počinje tako što Hera šalje Sabin, Zeba i Čopera (Chopper) da pregledaju i pokupe zalihe iz jedne zaboravljene medicinske svemirske stanice iz Ratova Klonova, koju je Hera našla na listi tajnih lokacija koju je dostavio Reks (Rex) u prošloj epizodi. Ovom timu se pridružuje i Ezra koji ne može više da istrpi prepirke između Kejnana (Kanan) i Reksa. Njih četvoro Fantomom (Phantom) odlaze do napuštene svemirske stanice i dok njome lutaju tražeći zalihe, oni shvataju da nisu sami. Na svemirskoj stanici su još i dva nova inkvizitora – Sedma Sestra (Seventh Sister) i Peti Brat (Fifth Brother), koji tragaju za Asokom Tano (Ahsoka Tano).

U prvi plan su u ovoj epizodi definitivno izbili novi inkvizitori. Nakon što je u finalu prošle sezone Veliki inkvizitor doživeo svoj pad (bukvalno), sada na scenu stupaju ova dva nova inkvizitora koji će očigledno biti glavni negativci ove sezone. Imajući sve u vidu, njihov ulazak u seriju i nije bio baš najsjajniji. Na osnovu ove epizode, Peti Brat izgleda samo kao nekakav siledžija i sivonja, ala Savaž Opres (Savage Opress), dok Sedma Sestra lični na nekakvu “robotskiju” verziju Asaž Ventres (Asajj Ventress) iz prvih (i lošijih) sezona The Clone Warsa. Njih dvoje su se u ovoj epizodi igrali žmurke sa pobunjenicima i dokazali se nesposobnima. Ipak, stvar koja je pohvalna u vezi ova dva lika je dizajn njihovog zvuka i glumci koji su im pozajmili glasove (Sara Mišel Geler (Sarah Michelle Gellar) i Filip Entoni Rodrigez (Philip Anthony-Rodriguez)) su odradili sjajan posao. Uprkos svemu, Sedma sestra i Peti Brat su veoma zanimljivi likovi koji imaju velik potencijal i pomoću kojih možemo da saznamo dosta stvari o inkvizitorima i Imperiji, te se nadam da je ova epizoda samo loš pocetak i da će njih dvoje zablistati u nastavku sezone.

A sad da pređemo na pobunjenike. Stvar koja je bila zanimljiva za gledati je taj mini-sukob između Reksa i Kejnana oko toga kako treba obučavati Ezru za buduće izazove pred kojima će se on naći. Taj sukob je u suštini evoluirano Kejnanovo nepoverenje prema klonovima, a iako je zanimljivo za gledati, svi znamo da će se završiti sa nekakvim „sorry bro“ momentom i da će sve biti u redu. Ostatak pobunjeničke ekipe se nije izdvajao i manje-više svi su bili u svojim osrednjim izdanjima, kakvih smo se nagledali tokom prošle sezone. Ono što je bilo veoma zanimljivo, a što je moglo lako da vam promakne, je da ova epizoda nije prvo pojavljivanje ove medicinske svemirske stanice u kojoj se odigrala glavnina priče – ako se sećate The Clone Wars serije, u prvoj sezoni u epizodi Shadow of Malevolence, General Grivus je sa svojim brodom Malevolence krenuo u napad na istu tu stanicu ali ga je Anakin sa eskadrilom Y-vingova sprečio.

To bi bilo to što se tiče recenzije ove epizode. Always Two There Are definitivno nije savršena epizoda, ali njome su sada (valjda) zacementrirani temelji druge sezone i završen uvod, tako da sa nestrpljenjem čekamo narednu epizodu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s