Kako je Vejder ubio čudovište koje je lokalno stanovništvo smatralo bogom?

Tokom vladavine Imperije Vejder je kao najnemilosrdniji i svakako kao jedan od najmoćnijih ljudi u galaksiji ubio nebrojeno mnogo stvorenja. Skoro sve što drugi nisu mogli ubiti i od čega su strahovali Vejder je sa lakoćom eliminisao. Pa, tako i čudni bogovi na zabačenim planetama nisu bili izuzetak…

U stripovima Star Wars: Vader: Dark Visions nakon svemirske bitke Vejder je prinuđen da sleti na jednu zabačenu planetu. Tu naleće na ogromno čudovište sa glavom ajkule kog lokalno stanovništvo smatra za boga i od koga se krije u podzemnim tunelima izlazeći na površinu samo kada ono spava.

Vejder čim sleti, ili bolje rečeno čim se sruši, budi čudovište i započinje bitku sa njim. Svi stanovnici planete beže u tunele osim jednog dečaka koji ostaje da bude svedok čudesne bitke.

Vejder prvo ubada čudovište u glavu, međutim ono ga otresa i napada Vejdera. Tokom duge bitke u nekoliko navrata se čini da je čudovište uspelo da ubije Mračnog Lorda ali se on uvek vraća, napadajući iznova i iznova, odsecajući zube, prste i druge delove tela tom zastrašujućem bogu. I onda na kraju Vejder uspeva ono što po rečima dečaka nije uspela čitava vojska i svo oružje tog unakaženog i zaboravljenog sveta. Pomoću Sile podiže glavu čudovišta, nateravši ga da izloži vrat i onda jednim odlučnim potezom uspeva da prekolje čudovište zasekavši toliko duboko da mu je umalo odrubio glavu….

Nakon toga Zvezdani razarač dolazi po Vejdera i on napušta taj čudni svet ostavivši dečaka kao jedinog svedoka te epske bitke…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s