Ne! Mejs Vindu nije preživeo događaje iz Epizode III!

mace-windu_b35242e5

Promovišući svoj novi film The Legend of Tarzan, glumac Semjuel L. Džekson koji je u prikvel trilogiji igrao čuvenog Džedaja Mejsa Vindua, je u onlajn Q&A sesiji na Tviteru bio upitan čija je to bila ideja da Mejs Vindu umre u Epizodi III? Džekson je dao video odgovor (ispod) u kom je rekao da je to bila odluka Džordža Lukasa, ali da on lično veruje da je Vindu preživeo pad i udare Palpatinovih munja.

Džekson je potom gostujući na radiju Entertainment Weeklyja bio upitan šta misli, da li je Vindu preživeo događaje iz Epizode III, na šta je on odgovorio: „Naravno da je preživeo! Džedaji mogu da padnu sa neverovatne visine [i prežive].“ Džekson je svoje želje i teorije o Vinduovoj sudbini posle Epizode III otkrio i Džordžu Lukas koji mu je odgovorio: „Ja sam OK s tim. Možeš da budeš živ“ , što pretpostavljamo da je Lukas odgovorio u duhovitom maniru.

E sad, gomile kojekakvih veb portala koji se bave pop kulturom su iskoristili sve ovo, te su svojim clickbait naslovima podigli frku i proizveli priču da je Vindu preživeo događaje iz Epizode III.

To naravno nije tačno. Mejs nije preživeo pad, ni Palpatinove munje, što je čak potvrdio i Pablo Hidalgo iz Grupe za kanon u Lucasfilmu. Ruku na srce, Star Wars je poznat po tome da vaskrsava velike likove (Dart Mol, Palpatin u starom kanonu npr.), ali šanse da se to desi Vinduu su infinitezimalno male.

Dakle, ne verujte kojekakvim sajtovima kojima je jedino stalo do broja poseta i ne verujte svemu što pročitate na internetu.

Advertisements

Jedno mišljenje na „Ne! Mejs Vindu nije preživeo događaje iz Epizode III!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s