[ANKETA] Da li je Osveta Sita Najbolji Star Wars Film?

Majk Klimo (Mike Klimo), tvorac čuvenog eseja „Ring Theory: The Hidden Artistry of the Star Wars Prequels“ , je uradio jedno zanimljivo istraživanje o tome koji je najbolji Star Wars film, pri čemu je došao do vrlo zanimljivih i pomalo kontraverznih rezultata, koje je čak preneo i britanski Telegraph.

Naime, Klimo je uzeo samo recenzije filmskih kritičara koje su objavljene odmah nakon premijera svakog od šest Star Wars filmova. Klimo je potom na sve te recenzije primenio sistem bodovanja kakav se koristi na Rotten Tomatoes, pri čemu je došao do sledećih rezultata:

Kao što je bilo očekivano, Epizoda I je zauzela najslabije mesto, mada Epizoda VI je po ovoj listi, samo za jedan procent bolja. Ipak, ono što je bilo neočekivano je to da je Epizoda III zauzela najbolje mesto, a stvar koja je kod nekih izazvala i šok je to da je Epizoda V, koja je po većini fanova najbolji Star Wars film, samo za tri procenta bolja od Epizode I.

E sad, verovatno se pitate kako je uopšte došlo do ovakvih rezultata i (pretpostavljam) šta se svim tim kritičarima motalo po glavi. Na ta pitanja je veoma teško, pa čak i skoro nemoguće, dati definitivan odgovor, ali mi možemo da  sprovedemo naše mini-istraživanje. Pred vama je anketa u kojoj vi birate Star Wars film koji je po vašem mišljenju najbolji. Anketa će biti otvorena nedelju dana, nakon čega ćemo objaviti rezultate. Pa, izvol’te:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s