Rebels – The Siege of Lothal (S02E01)

Nakon nekoliko meseci pauze Pobunjenici su nam se vratili i pred vama je recenzija prve epizode druge sezone Rebels TV serije, koja nosi naziv The Siege of Lothal.

Epizoda ne troši ni sekund vremena i odmah nas baca u sred zanimljive borbe u svemiru. Ekipa Gousta (Ghost), zajedno sa Feniks (Phoenix) eskadrilom A-vingova i još nekoliko frigata kojima komanduje komandir Sato, napada imperijalni komvoj. I dok pobunjenici imaju uspeha, na Lotalu (Lothal) ministarka Tua je pod pritiskom zbog njenih neuspeha da pronađe i uhvati bandite. Nakon što joj Dart Vejder (Darth Vader) naredi da ode do guvernera Tarkina, da bi očigledno bila kažnjena, ona pravi jedan potez iz očaja. Naime, ona kontaktira pobunjenike da je oni spasu, za šta bi ona za uzvrat odala imperijalne planove i tajne. Pobunjenici naravno ne žele da propuste ovu priliku, te Kejnan (Kanan), Ezra, Hera, Sabin (Sabine), Zeb i Čoper (Chopper) odlaze na Lotal koji je pod blokadom razarača Imperije. Međutim, Gospodar Sita Dart Vejder je spreman na svaki njihov potez.

Pre svega samo da istaknem da sam se velikim nestrpljenjem čekao drugu sezonu. Moram da priznam da sam za ovo, relativno kratko, vreme poprilično zavoleo seriju i većinu likova, a sviđa mi se u kom pravcu priča ide. Jutros sam ustao u sedam sati da bih što pre odgledao epizodu, pa se vratio da spavam i kada sam konačno ustao, ponovom sam je odgledao.

No dobro, ajde da vidimo kakva je bila ova epizoda. The Siege of Lothal je bez sumnje bila zabavna i pokazala nam je smer u kom ide ostatak druge sezone. Iako su manje-više svi likovi bili dobri, u prvi plan je definitivno izbio Dart Vejder. Njegov lik nije bio razvodnjen ni dosadan, kako je znalo da se dešava u nekim ranijim Star Wars materijalima, već je bio pravi Dart Vejder – preteći, zao i inteligentan. Vejder je u ovoj epizodi imao nekoliko zaista sjanih momenata poput onog kada je potpuno sam uništio skoro celu Feniks eskadrilu, pa kada je uhvatio pobunjenike u zamku, njegov duel sa Ezrom i Kejnanom i razgovor sa Imperatorom. Uprkos ovim odličnim momentima, vrhunac ove epizode je bio kada je Vejder shvatio da je njegova bivša učenica Asoka Tano (Ahsoka Tano) živa. Iako je Asoka rekla Kejnanu da ne zna ko je taj Gospodar Sita, mislim da je on ipak shvatila ko je zapravo osoba ispod maske.

Imajući u vidu da je Imperija otkrila i uništila sva tajna skrovišta naših junaka na Lotalu, evidentno je da će se sada priča preseliti na neka druga mesta i planete, što mi je veoma drago, jer je Lotal bio previše korišten u prvoj sezoni i kao mesto, postao je malo dosadan. U razgovoru između Imperatora i Vejdera saznali smo da će Vejder napraviti malu pauzu jer će u lov na pobunjenike da krenu novi inkvizitori (to su najverovatnije ona dva iz trejlera), ali Vejder će se kad tad vratiti – jednostavno, duel između njega i Asoke je neizbežan ove sezone. Stvar koja je takođe bila zanimljiva za gledati je ta da Kejnan i nije baš entuzijastičan kada je u pitanju njihovo pridruživanje Pobuni.

The Siege of Lothal je definitivno bila jedna veoma zabavna i zanimljiva epizoda. Jedini problem sada je što moramo da čekamo jesen za nastavak druge sezone. A kada je druga sezona Rebelsa u pitanju moje najveće želje i nade su da će Hera, Zeb i Sabin konačno biti obajšnjeni i da će njihovi likovi postati napokon nešto više od pukih pratilaca. Takođe se nadam da će biti objašnjeno šta se desilo sa Asokom nakon što smo je videli poslednji put u The Clone Wars seriji, a bilo bi dobro i da red Inkvizitora i njihova uloga u Imperiji bude istražena. Sve u svemu, mislim da je nakon ove epizode opravdano biti optimista kada je druga sezona Rebelsa u pitanju.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s