Rebels – The Lost Commanders i Relics of the Old Republic (S02E02-03)

Pred vama je recenzija druge i treće epizode druge sezone Rebels animirane serije. Epizode nose naziv The Lost Commanders i Relics of the Old Republic, i premijerno su prikazane na DisneyXD kanalu 14. odnosno 21. oktobra. Kao što je bio slučaj kod recenzija Rebelsa prošle sezone, i u ovoj ćemo nastaviti praksu da kada par epizoda čine jedan ark da pišemo recenziju čitavog arka a ne svake posebne epizode, kao što je to sada bio slucaj. Nego, da krenemo.

Nakon događaja iz prve epizode ove sezone – The Siege of Lothal – družina naših heroja je u begu i traže novu bazu njihovih operacija, a ne mogu da se vrate na Lotal (Lothal) koji je pod punom blokadom Imperije. Na predlog Asoke Tano (Ahsoka Tano), Kejnan (Kanan), Ezra i ostala družina kreću u potragu za kapetanom Reksom (Rex), koji poseduje informacije o brojnim tajnim lokacijama iz Ratova Klonova, koje bi pobunjenici mogli da iskoriste. Kejnan i ekipa stižu na planetu Silos (Seelos) gde pronalaze Reksa koji živi u AT-TE hodalici, zajedno sa komandirom Vulfom (Wolffe) i Gregorom, veteranima iz Ratova Klonova. Reks pristaje da pomogne našim junacima ali pod uslovom da im oni zauzvrat pomognu u lovu na džupa (joopa) zver. U međuvremenu, agent Kalus (Kallus) iz IBB-a (ISB), preko Vulfove dojave koju je potvrdio izviđacki droid, saznaje da je Kejnan na Silosu te on (ponovo) kreće da ga uhvati.

Definitvno najveća stvar u ove dve epizode je bio povratak klonova i to možda tri najpopularnija – Reksa, Vulfa i Gregora. Odmah da odgovorim, pošto su me neki već pitali, njih troje su pre Naredbe 66 odstranili biočipove iz svojih glava (primetite ožiljke iznad desne slepočnice kod sve trojice) i zbog toga nisu izvršili naredbu koja im je zapovedala da ubiju Džedaje. Njih troje su naravno ostareli, ali su njihovi likovi manje-više ostali isti, čemu je izuzetak očigledno Gregor koji je totalno prolupao i čiji šašavi prikaz bio čak i pomalo iritantan. Izuzetno zanimljivi, ali na žalost i izuzetno karatki, su bili delovi kada se oni prisećaju Ratova Klonova i govore o Naredbi 66 i Džedajima, a vrhunac i jedan od najemotivnijih momenata u čitavoj seriji uopšte je bio kada se Reks sreo sa Asokom.

Iako su klonovi bili zvezde ovih dveju epizoda, tim naših heroja nikako nije pao u drugi plan. Najinteresantniji je bio Kejnan i njegova reakcija i nepoverenje prema klonovima. Upravo je ta Kejnanova reakcija i sumnja prema klonovima još razumljivija ako ste čitali Kanan: The Last Padawan, prvi ark strip serijala koji prati Kejnana, a opisao je njegova iskustva u vremenu oko Naredbe 66. Nasuprot svom učitelju, Ezra je imao puno poverenje u klonove, a njegove reakcije u bici sa AT-AT hodalicama su nam pokazale da su se njegove sposobnosti sa Silom u međuvermenu uvećale.

Zeb i ostatak članova našeg pobunjeničkog tima su bili u svojim tipičnim, sporednim i (pomalo) beznačajnim ulogama, mada je Zeb (i njegov novi najbolji drugar Gregor) na momente bio totalno šašav, a na momente superzabavan. A kad smo kod šašavog, scena „pecanja“ u kojoj je Zeb mamac a top na hodalici pecaljka je jedan od najbezveznijih momenata skoro u čitavoj seriji, tako da je zanimljivo da ovaj ark serije sadrži jedan od najboljih (susret Asoke i Reksa) i jedan od najglupljih (scena „pecanja“) trenutaka čitave serije.

Očigledno je da su se, nakon ove dve epizode, klonovi sada pridružili pobunjenicima i da ćemo ih još viđati, mada tu leži i potencijalni problem. Druga sezona uvodi gomilu novih (videli smo na kraju i novog inkvizitora, koji se zove Peti Brat (Fifth Brother)) i starih likova, a mi u suštini ne znamo ni 80% stvari o članovima glavne ekipe, od kojih većinu prva sezona Rebelsa nije ni blizu razvila kako bi trebalo. Mada, ruku na srce, Dejv Filoni (Dave Filoni) je u nekim intervjuima dao naznake da će se to promeniti.

To bi bilo to što se tiče recenzije druge i trece epizode nove sezone Rebelsa. Na osnovu trejlera i raznih intervjua deluje da će ova sezona biti dosta zanimljivija od prve, mada ove dve epizode nisu bile najsolidniji početak toga.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s