Upoznajte Visoku Republiku #2

Početkom aprila Lucasfilm je započeo serijal tekstova koji nas upoznaju sa vremenom i likovima koje će pokrivati izdavački program The High Republic. Prvi od tih tekstova nam je dao detalje o džedajima Visoke Republike, a pre par dana je na zvaničnom Star Wars sajtu objavljen i drugi u kom ima svega po malo.

star wars džedaj skir visoka republika

Kao prvo, predstavljen nam je potpuno novi lik. U pitanju je trandošanski džedaj imena Skir (slika iznad). Skir će biti jedan od vodećih likova The High Republic stripa koji radi Marvel. Scenarista tog stripa, Kavan Skot, je o ovom Trandošancu rekao:

Skir igra veliku ulogu u Marvelovom [The High Republic] serijalu i bilo je apsolutno uživanje pisati ga. On je osoran i tvrdoglav Trandošanac, prekaljen brojnim iskustvima. Odan je, ali brutalno iskren i možete biti uvereni da će Skir uvek reći ono što mu je na pameti… ili tako bar misle Avar Kris i ostali džedaji. Ali sve to će se promeniti. Ovaj džedaj krije tajnu koja ga izjeda iznutra.

The High Republic će na neki način biti povezan sa poslednja tri filma Skajvoker sage. Naime, u Visokoj Republici ćemo videti pretke Lor San Teke, koji je u Epizodi VII Pou Dameronu dao deo mape koja je vodila do Luka Skajvokera. 200 godina pre Fantomske pretnje, San Teke su aristokratska porodica koja tesno sarađuje i pomaže džedajima i Republici. Evo šta je o tome rekao pisac Čarls Soul:

Nekada samo skromna porodica pionira koji su tragali za vrednim svemirskim rutama na ivici galaksije, San Teka klan je postao dinastija na čelu tehnološkog razvoja koji je omogućio da se Republika kancelarke Line Soh nastavi bezbedno širiti u nove teritorije. Predvođen Marlonom i Velisom San Tekom, klan usko sarađuje sa Republikom i postaje ključan faktor u odgovoru na Veliku katastrofu. Ali San Teke imaju tajnu… njihov uspon nije bio bez cene.

Avar Kris, koja će biti protagonista knjige The High Republic: Light of the Jedi, smo upoznali još ranije, ali za nju je dat novi koncept art:

star wars džedaj avar kris visoka republika

To bi bilo to. Prvi materijali izdavačkog programa The High Republic izlaze u prodaju u januaru 2021.

Šta mislite o novim džedajima, da li se radujete Visokoj Republici ili ne, napišite nam u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o The High Republic knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s