Kako je Palpatin postao Plegisov učenik?

Palpatin ili Sidijus je svakako bio jedan od najmoćnijih Gospodara Sita ikad. Jak u Sili, vešt u borbi svetlosnom sabljom (kao neko ko je savladao sve stilove borbe prilično lako je porazio i ubio članove džedajskog veća), inteligentan, hladan, proračunat, nemilosrdan. Nikad nije dozvoljavao da se išta ispreči između njega i njegovog cilja, a taj cilj je svakako bila moć. Ipak šta je bilo prvo u nizu nemilosrdnih dela koja je Palpatin kasnije počinio? Kada je prvi put pokazao svoje moći? Šta je bilo početak njegovog putovanja na Tamnu stranu Sile i ka nesagledivoj moći?

U knjizi Darth Plagueis saznajemo da je istoimeni Gospodar Sita, koji je svima ostalima bio poznat kao Hego Damask, neposredno nakon što je ubio svog učitelja otputovao na Nabu. Tamo je otišao da bi dogovorio izvoz plazme iz novootkrivenog nalazišta i da bi posredovao u postavljanju Tapala, izuzetno gramzivog i nesposobnog čoveka, na čelo monarhije.

Tamo Plegis slučajno ili voljom Sile upoznaje mlađanog Palpatina, potomka drevne aristokratske porodice čiji je otac u taboru koji se protivi Tapalu. Malo po malo Plegis upoznaje Palpatina i saznaje da je on vrlo inteligentan i izuzetno neobičan mladić. Neko ko odskače od svih društvenih normi. Neko kome je jedina želja da vlada i stekne moć.

Plegis nije sasvim siguran da li je Palpatin jak u Sili ali odlučuje da ga iskoristi za početak kao špijuna. Međutim kako vreme odmiče njih dvojica sve češće pričaju i sve više Plegis manipuliše mladićem, naslućujući da se krije Sila u njemu i zavodi ga na Tamnu stranu.

Rešen da stane na kraj njihovom druženju, budući da smatra da Plegis samo želi da iskoristi Palpatina i Nabu, Palpatinov otac rešava da brodom prebaci mladića na drugu planetu gde će provesti neko vreme.

U brodu su pored Palpatinovog oca i njegova majka i braća i sestre kao i nekoliko čuvara. Između Palpatina i njegovog oca su pale neke teške reči, budući da se nikad nisu slagali sada je sve pogoršano kada mu je otac rekao da ga mrzi i da ga je uvek mrzeo. Bes je savladao Palpatina i on je koristeći Silu prosto izmasakrirao sve u brodu, svog oca, svoju majku, svoju braću i sestre, čak i čuvare…

Nakon što ih je pobio pozvao je Plegisa koji mu je pomogao da se otarasi tela i dokaza, a nakon što je saznao da ih je Palpatin pobio pomoću Sile i video ogroman potencijal u njemu, Plegis ga je uzeo za svog učenika i dao mu ime Dart Sidijus…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s