Predstavljen je The High Republic, izdavački program koji će nas odvesti u period od 200 godina pre Star Wars filmova!

Konačno se u novom kanonu selimo u neke druge epohe Star Wars Univerzuma! Naime, nakon skoro godinu dana spekulisanja i raznih glasina, konačno je saopšteno šta će zapravo biti dugo očekivani projekat “Luminous”

Naime, rano jutros je saopšteno da je zvaničan naziv ovog (do danas tajnog) projekta zapravo Star Wars: The High Republic. Priče koje su deo ovog izdavačkog poduhvata će se dešavati 200 godina pre Epizode I u vreme Visoke Republike, tj. u periodu kada je Galaktička Republika bila na svom vrhuncu. The High Republic će činiti brojne knjige, stripovi, enciklopedije, itd. na kojima rade izdavači: Disney Lucasfilm Press, Del Rey, IDW Publishing i Marvel. Koji su sve naslovi najavljeni pročitajte u nastavku teksta.

Što je veoma bitno, napomenuto je da The High Republic ni na koji način neće biti povezan sa budućim filmovima i serijama koje su u produkciji ili koje su u fazi planiranja. Kako je rečeno, to je urađeno kako bi se autorima koji rade na THR-u obezbedila maksimalna kreativna sloboda.

“Uzbuđeni smo što otvaramo tako bogatu i plodnu eru da je naši autori istraže,” rekla je predsednica Lucasfilm-a Ketlin Kenedi.

“Star Wars: The High Republic prikazuje džedaje kakve smo oduvek želeli da vidimo – kao istinske čuvare mira i pravde. To su optimistična vremena puna nade, kada su džedaji i Galaktička Republika na svom vrhuncu. Ali naravno, u ovo slavno vreme dolazi nešto zlo. Ova inicijativa će i mlađim i starijim čitaocima dati istraže novo parče galaksije kroz bogate, smislene priče. Plus, čitaoci će saznati šta je ono čega se džedaji boje,” rekao je kreativni direktor Lucasfilm Publishing-a Majkl Siglin.

“Ovo je bilo zlatno doba džedaja, ali i vreme ekspanzije u Spoljašnji prsten galaksije. Tako da očekujte bogate priče o istraživanju; priče o mapiranju galaksije, upoznavanju novih kultura i tome kakav je bio život pionira u Spoljašnjem prstenu. Ovo je neverovatan slobodan prostor u kom naši pripovedači mogu da se igraju i neograničeno stvaraju…” rekao je Džejms Von iz Lucasfilm-a.

Ispostavilo se izgleda da su glasine u kojima se tvrdilo da će “Luminous”, slično Marvelovom filmskom univerzumu, biti podeljen na faze bile tačne. Naime, rečeno je da će prvi talas, odnosno faza, knjiga i stripova ispričati Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi priču. Prve knjige i stripovi Light of the Jedi priče nam stižu u avgustu ove godine, a u pitanju su ovi naslovi:

Star Wars: The High Republic: Into the DarkKlaudija Grej (young adult novela; Disney Lucasfilm Press)

Star Wars: The High Republic: A Test of Courage – Džastina Ajrland (dečja knjiga; Disney Lucasfilm Press)

Star Wars: The High Republic Adventures – Daniel Hoze Older (strip; IDW)

Star Wars: The High Republic – Kavan Skot (strip; Marvel)

Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi – Čarls Soul (knjiga; Del Rey)

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s