Kako je Ben Solo postao vođa Vitezova Rena?

Ben Solo se, nakon uništenja Lukovog hrama, pridružio Vitezovima Rena. Mističnoj organizaciji čiji pripadnici koriste Silu i čiji je vođa misteriozni Ren sa maskom i crvenom svetlosnom sabljom. Ren je vladao gvozdenom pesnicom i bio neprikosnoveni gospodar svojih viteozova. Pa, kako je onda mlađani Ben Solo za kratko vreme postao njihov vođa?

U stripovima Star Wars: The Rise Of Kylo Ren saznajemo da nakon što se Ben priključio ovoj organzaciji, Ren je imao neke uslove koje je mlađani kandidat morao da ispuni.

Iako je Ben bio izuzetno jak u Sili, Ren je tražio nešto više. Dokaz da je prigrlio Tamu. Dobru smrt. Tražio je da Ben ubije iz mržnje, iz besa, da se ne dvoumi i da ne oseća kajanje nakon toga.

Nakon nekog vremena Vitezovi Rena su se zatekli na jednoj rudarskoj planeti gde su došli da bi ukrali određeni artefakt. Ren hadnokrvno naređuje ubisvto svih stanovnika rudnika. Ben je još uvek nesiguran i još uvek balansira između Svetla i Tame, tako da mu hladnokrvno ubistvo nedužnih ljudi još uvek predstavlja problem.

Međutim u tom trenutku pojavljuju se dvoje preživelih učenika iz Lukovog hrama koji započinju borbu sa Benom i Vitezovima Rena. Ben je u borbi sa svojim starim drugom koji ga nagovara da se vrati Svetlu i koji se čak naposletku preda Benu verujući da ga ovaj neće ubiti jer u njemu još uvek ima dobra.

Ben okleva ispred svog bespomoćnog druga kada iznenada mladom džedaju vrat pomoću Sile lomi sam Ren i optužuje Bena da nikad neće prigrliti ‘Senku“. Ben besan na to odgovara da on jeste „Senka“ i započinje dvoboj sa Renom iz kog vrlo brzo izlazi kao pobednik tako što probada Rena kroz srce.

Nakon toga okreće se preostalom džedaju, svojoj drugarici iz Hrama, koju hladnokrvo ubija.

Svuda oko njega Vitezovi Rena kleče, priznavši ga tako za Kajla Rena, svog novog vođu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s