Stiže From a Certain Point of View: Empire Strikes Back, antologija priča koja slavi 40 godina Epizode V

Pre tri godine, za 40. godišnjicu filma Nova nada, Del Rey je okupio četrdeset pisaca koji su napisali četrdeset kratkih priča koje su iz uglova raznih sporednih likova prepričale Epizodu IV

Tih četrdeset priča su izdate kao antologija From a Certain Point of View, a juče je saopšteno da će i Imperija uzvraća udarac dobiti isti tretman.

Naime, Del Rey i starwars.com su najavili antologiju From a Certain Point of View: Empire Strikes Back koja izlazi 10. novembra ove godine. 

Predstavljena je i naslovnica knjige (slika iznad), a, iako zvanično nisu otkriveni pisci, mnogi od njih su se pohvalili na Tviteru da su deo ovog projekta, tako da znamo da će među njih četrdeset biti: Ejmi Retklif (Star Wars: Women of the Galaxy), Geri Vita (Odmetnik-1, Rebels, From a Certain Point of View), E.K. Džonston (Ahsoka, Queen’s Shadow, Queen’s Peril, From a Certain Point of View), Aleksander Frid (Alphabet Squadron, novelizacija filma Odmetnik-1, Battlefront: Twilight Company, From a Certain Point of View), Zoraida Kordova (A Crash of Fate, From a Certain Point of View). U ponedeljak bi Del Rey trebao da saopšti kompletnu listu autora koji rade na ovoj antologiji.

Što je zanimljivo, Del Rey i svih četrdeset autora su se ponovo odrekli kompletne zarade od ove knjige i ona će biti data humanitarnoj fondaciji First Book. Uz to kompanija Penguin Random House (u čijem je vlasništvu Del Rey) će istoj fondaciji donirati 100.000$, a Disney/Lucasfilm će donirati još 100.000 knjiga (čija vrednost se procenjuje na 1.000.000$).

To bi bilo to. Da li se radujete novoj From a Certain Point of View antologiji i kako vam se svidela prva, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s