SDCC: Stiže knjiga o Obi-Vanu i Kvaj-Gonu!

Nakon što smo pre koji dan sa Comic Con-a u San Dijegu dobili neverovatnu vest da ćemo posle skoro pola decenije dobiti nove epizode The Clone Wars-a, sa ove konvencije nam stiže još sjajnih vesti!

Naime, na panelu posvećenom Star Wars izdavaštvu, najavljeno je nekoliko novih knjiga i stripova koje bi trebale da nam uskoro stignu.

Kao prvo, i verovatno najvažnije, najavljena je knjiga naslova Master And Apprentice, čiji su glavni likovi Obi-Van Kenobi i Kvaj-Gon Džin. Knjigu piše među fanovima omiljena Klaudija Grej. Što je zanimljivo, kada smo sa Klaudijom radili intervju pre koji mesec, ona je upravo i rekla da bi volela da piše o Obiju i Kvaj Gonu. Vrlo je verovatno da je ona još tad krenula da radi na knjizi, ali zbog ugovora o poverljivosti, naravno, nije mogla ništa da kaže.

Dalje, najavljena je i knjiga naslova Queen’s Shadow (naslovnica iznad). Knjiga će da prati, naravno, Padme Amidalu i to tokom vremena njene tranzicije sa pozicije kraljice na mesto senatora. Knjigu piše E.K. Džonston, koja se fanovima Star Warsa predstavila sa knjigom Ahsoka.

Kada su stripovi u pitanju, Marvel je najavio da ćemo uskoro dobiti serijal čiji je naslov Star Wars: Age of Republic, koji će nam dati priče i o herojima i o zlikovcima tog doba. Na njega će se kasnije nadovezati miniserijali Age of Rebellion i Age of Resistance. Uz to, Marvel je potvrdio da će i Solo: Star Wars priča, poput prethodnih Star Wars filmova, dobiti svoju strip adaptaciju.

IDW Publishing je sa druge strane najavio strip miniserijal naziva Vader’s Castle (naslovnice iznad). Ovaj miniserijal će imati pet brojeva koji će izaći u desetom mesecu, a piše ga Kavan Skot.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s