EA obustavio razvoj Battlefronta III

EA-evo rukovođenje Star Wars IP-em će verovatno ostati upamćeno najviše po brojnim, veoma ambicioznim, projektima koji su otkazani u sred produkcije.

Tako je 2017. godine otkazan projekat kodnog naziva “Ragtag”, a studio koji je na njemu radio – Visceral Games- je tom prilikom zatvoren. “Ragtag” je trebala da bude akciona avantura iz trećeg lica, a projektom je rukovodila čuvena Ejmi Henig, kreatorka Uncharted serijala.

Potom su aseti kreirani za potrebe “Ragtag-a” dati studiju EA Vancouver, za koji je rečeno da će raditi na novoj Star Wars open-world igri. Produkcija te igre, čiji je kodni naziv bio “Orca”, je trajala do pred kraj 2018. godine kada je EA otkazao i taj projekat. Nakon toga, predstavnici EA su rekli:

Kao prirodan deo kreativnog procesa, sjajan posao koji radi naš tim iz Vankuvera će se nastaviti i evoluiraće u buduće Star Wars sadržaje i igre.

Kako sada kaže Džejson Šrajer iz Kotakua, ti “budući Star Wars sadržaji” na kojima je potom krenuo da radi EA-ev ogranak iz Vankuvera su zapravo trebali da budu nova Battlefront igra, a i taj projekat je zadesila ista sudbina kao i “Ragtag” i “Orcu”.

Naime, prema Šrajerovim rečima, prvobitni plan je bio da ovaj “Battlefront III” izađe krajem 2020. godine, u osvit nove generacije konzola. Međutim, čelnicima EA-a je brzo postalo očigledno da se nova igra neće moći završiti za toliko malo vremena, te je i ovaj projekat otkazan.

Šrajer svoje tvrdnje zasniva na rečima šest zasebnih insajdera iz EA-a. Po njima, kodni naziv ove igre je bio “Viking”, a sam gameplay je trebao da bude pucačina, naravno, ali sa open-world elementima. 

Uz EA Vancouver, na “Vikingu” je krenuo da radi i Criterion Games iz Londona, koji je inače razvio Starfighter Assault mod Battlefront-a II. To je dovelo do pojedinih logističkih problema i, kako kaže jedan Šrajerov insajder: “Bilo je previše kuvara u kuhinji.” EA Vancouver je razvio prototip igre, a Criterion je kasnije došao sa veoma ambicioznim planom za igru u čijem bi fokusu pre svega bili likovi i priča.

Uvidevši da ne postoji šansa da se “Viking” završi do zime 2020. godine, rukovodioci EA-a su u prvoj polovini 2019. obustavili razvoj ove igre. Criterion-u je dato da radi na novim Need for Speed igrama, a EA Vancouver sada radi kao ispomoć Respawn-u i BioWare-u na Apex Legends, odnosno Anthem 2.0.

U ovom trenutku, EA radi na dve Star Wars igre: prva je nastavak hita Jedi: Fallen Order, a druga je nekakav manji projekat koji radi EA Motive u Montrealu.

Za poslednje vesti o EA i Battlefrontu posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s