EA otkazao predstojeću open-world Star Wars video igru!

Kada je u oktobru 2017. godine EA zatvorio Visceral Games,studio koji je radio na Star Wars video igri kodnog naziva „Project Ragtag“, taj projekat je preuzeo EA-ev studio iz Vankuvera. Igra je prvobitno zamišljena kao linearna avantura poput Uncharted-a, a na njoj je radila čuvena Ejmi Henig (koja je inače radila na prethodno pomenutom Uncharted serijalu). Henigova je napustila studio početkom 2018. godine, ali je u junu te godine napomenula da je projekat još živ.

Međutim, u vrijeme zatvaranja studija Visceral, izvršni potpredsjednik EA-a, Patrik Soderlund, je izjavio da će biti promjena u dizajnu igre zbog „fundamentalnih promjena na tržištu video igara“ i očekivanja publike. Dakle, igra na kojoj je krenuo da radi ogranak EA-a iz Vankuvera ne bi bila ista igra koju je započeo Visceral, već više nekakav “reboot”. Vankuverski studio je preuzeo sve resurse projekta „Ragtag“, ali je promenjen koncept, te je igra prešla iz linarne avanture u open-world igru. Soderlund je tada rekao:

…promjenićemo to da igra bude sveobuhvatnije iskustvo koje igračima ostavlja veći prostor i više izbora i koje se oslanja na sve mogućnosti Frostbite enginea, što će biti centralni elementi Star Wars avanture veće dubine i prostora koje igrači mogu da istraže.

Iako dugo nismo ništa čuli o ovom projektu, čini se da je i ova igra srela istu sudbinu kao i mladi padavani koji su se suočili sa Anakinom u Osveti Sita tokom Naređenja 66. Naime, kako prenosi Kotaku, EA je naredio da se obustavi sav rad na ovom projektu!

Zašto je to urađeno? Pa, kako kaže Kotaku, s obzirom da je ova igra bila u veoma ranim fazama produkcije i da datum njenog izlaska nije bio nigde na vidiku. Čelnici EA-a su odlučili da preusmere sredstva na neki drugi, manji Star Wars projekat koji bi trebao da izađe ranije (verovatno krajem 2020. godine). Mnogi smatraju da će otkazana igra biti „vaskrsnuta“ i da će to biti prva velika Star Wars igra za sledeću generaciju konzola. Uz to, Kotaku dodaje da je plan bio da igrači u igri uzmu ulogu lovca na ucene ili krijumčara, da putuju galaksijom, istražuju razne planete i udružuju se sa različitim frakcijama.

Ipak, nećemo morati da čekamo predugo do sledeće Star Wars video igre, Respawn Entertainment radi na igri naslova Jedi Fallen Order, koja bi trebala da izađe pred kraj ove godine.

APDJET (17.01.2019. 18:25): EA se danas zvanično oglasio po pitanju ove igre. U saopštenju koje je preneo Entertainment Weekly dobili smo ovaj komentar predstavnika EA-a:

Kao prirodan deo kreativnog procesa, sjajan posao koji radi naš tim iz Vankuvera će se nastaviti i evoluiraće u buduće Star Wars sadržaje i igre.

Ova, pomalo kriptična izjava nam nije ponudila najjasniji odgovor kakav je status projekta. Ipak, evidentno je to da resursi ove igre nisu bačeni u kantu i da EA namerava da ih iskoristi – kada i za šta, to su već teža pitanja

Za poslednje Star Wars gaming vesti posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s