EA zatvara Visceral Games, a „Project Ragtag“ se seli u drugi studio!

Pored Battlefronta II, verovatno najočekivanija Star Wars igra je projekat kodnog imena „Project Ragtag“, na kojoj su radili čuvena Ejmi Henig i studio Visceral Games – o prvim detaljima priče i likovima ove igre smo pisali još letos i te članke možete pročitati na ovom i ovom linku. Dugo smo čekali za nove informacije o ovom projektu, a one su upravo stigle i pomalo su zabrinjavajuće.

Naime, EA je sinoć izdao saopštenje u kom stoji da se Visceral Games zatvara, te da se „Project Ragtag“ seli u drugi studio. Evo šta je rečeno:

Naš studio Visceral je radio na akcionoj avanturi smeštenoj u Star Wars univerzumu. Vremenom ova igra je uzimala oblik linearne avanture u čijem fokusu je bila priča. Tokom razvoja testirali smo koncept ove igre sa igračima, pažljivo slušajući njihove reakcije i to šta i kako oni žele da igraju, a istovremeno prateći fundamentalne promene na tržištu video igara. Postalo je jasno da, ako želimo da napravimo iskustvo u kom će igrači uživati i kom će se vraćati, moramo da napravimo velike promene u dizajnu igre. Zadržaćemo neverovatnu grafiku, autentičnost Star Wars univerzuma i fokus da u život donesemo pravu Star Wars priču. Ipak ono najvažnije, promenićemo to da igra bude sveobuhvatnije iskustvo koje igračima ostavlja veći prostor i više izbora i koje se oslanja na sve mogućnosti Frostbite enginea, što će biti centralni elementi Star Wars avanture veće dubine i prostora koje igrači mogu da istraže.

Pored toga rečeno je da je prvobitni plan bio da igra izađe negde tokom 2019. godine, ali je sada to pod znakom pitanja, kao i to da li će Ejmi Henig ostati da radi na ovom projektu. Nakon gašenja Viscerala, „Project Ragtag“ će biti razvijan u nekoliko EA-evih studija širom sveta, od kojih će onaj u Vankuveru biti vodeći.

Za kraj, rečeno je da nove informacije o ovoj igri možemo očekivati u narednim mesecima.

To bi bilo to. Kakve su vaše reakcije na gašenje Viscerala i kakva su vaša očekivanja za ovu video igru, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o „Project Ragtag“ posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s