Sith troopers u Epizodi IX!

Svaki novi film trilogije nastavaka je Star Wars univerzumu dodavao nove varijante i klase stormtrupera, a ni poslednji film sage, Epizoda IX, nije izuzetak. U poslednjoj epizodi The Star Wars Show-a, kao i na zvaničnom sajtu, predstavljena je nova varijanta jurišnika Prvog Reda koja se zvanično zove sith troopers, odnosno sitovski truperi koje ćemo videti u Usponu Skajvokera.

Sitovski truperi su najsličniji standardnim stormtruperima Prvog Reda, s tim što je njihov oklop krv crvene boje i poseduje rebraste detalje na oklopu. Takođe, po sredini njihovog šlema – na delu koji prekriva nos – vizir se tankom linijom spušta ka dole, što pomalo podseća na mandalorske i oklope klonova.

Ono što je svakako najintrigantnije kod ove nove klase stormtrupera je njihov naziv, koji nam predlaže da su oni u službi nekog (ili nekih) gospodara Sita. Da li je to u pitanju Palpatin? Da li je Kajlo zvanično postao Sit? Ili je u pitanju i jedno i drugo? U ovom trenutku nema zvaničnih informacija.

Glasinu da će se u Epizodi IX pojaviti sitovski stormtruperi smo preneli još u februaru ove godine kada je portal Making Star Wars preneo da ćemo u Devetci videti ovakve jurišnike koji će biti isključivo u službi Kajlo Rena i vitezova Rena. Tada nije bilo jasno da li je „sith troopers“ samo kodni naziv unutar produkcije filma ili će se oni zapravo tako zvati. Očigledno, ispalo je ovo drugo. Uz to, tehnički, ovo nije prvi put da vidimo sitovske stormtrupere. Naime, na promo posteru Epizode IX koji je procureo na internet u martu vidimo iste ove vojnike na dnu postera.

Što je zanimljivo Prvi Red u svojoj službi već ima vojnike koji nose oklop krv crvene boje. U seriji Star Wars Resistance smo videli da major Vonreg leti u pilotskom kombinezonu i oklopu crvene boje – doduše, inspiracija za njega je očigledno bio Manfred fon Rihthofen, tj. čuveni Crveni baron. Takođe, kapetan Kardinal, kog smo upoznali u knjizi Phasma, je imao oklop isti onom kakav je nosila kapetan Fazma, samo što je njegov bio potpuno crven.

To bi bilo to. Da li vam se sviđa dizajn ove nove klase stormtrupera, da li je nemaštovit i šta mislite kakva će biti uloga ovih vojnika u Epizodi IX, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s