Ko je kapetan Kardinal?

Svi već znamo da je Fazma bila kapetan stormtrupera Prvog Reda. Može se reći da je bila prva među njima, a njen status su označavali poseban oklop i plašt. Međutim, da li ste znali da postoji još jedan kapetan stormtrupera sa isto tako jedinstvenim oklopom?

Related image

U knjizi Phasma saznajemo za postojanje kapetana Kardinala. On je postao jedan od prvih stormtrupera u Prvom Redu koji je postao kapetan, a uz to je dobio još i ime (Kardinal), plašt i krvavocrveni oklop kao simbol svog statusa. Njega je kao siroče na Džakuu pronašao general Brendol Haks i uveo ga u Prvi Red.

Nakon što je prošao obuku i nakon što se pokazao kao najbolji među svojim saborcima Brendol odlučuje da ga postavi za kapetana i svog ličnog čuvara, da mu ime, crveni oklop i stavi direktno pod njegov nadzor obuku budućih stormtrupera. I tako je Kardinal uživao sve privilegije i bio obasjan oreolom najboljeg vojnika Prvog Reda, bio jedini od svoje vrste sve dok se nije pojavila Fazma

Fazma mu je postala najveći rival, te je on počeo da traži načine kako da je se reši. Sa tim ciljem Kardinal hvata špijuna Otpora Vi Moradi, za koju se on nada da će mu otkriti detalje iz prošlosti o Fazmi koje bio on mogao da iskoristi u borbi za poziciju. Ipak, uz Moradijevu Kardinal shvata ne samo to da je fazma užasno ljudsko biće već i to da je čitav Prvi Red kao organizacija truo. Kardinal i Fazma na kraju imaju tajni duel u kom Fazma lagano pobeđuje svog rivala, nakon čega on beži iz Prvog Reda i to upravo na planetu sa koje je Fazma potekla.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s