Kako je Vejder ubio imperijalnog guvernera?

Svi znamo da je Dart Vejder bio neko ko je izazivao strah i trepet širom galaksije. Drugi najmoćniji čovek u Imperiji, odgovarao je samo Sidijusu.

Međutim ponekad se dešavalo da Sidijus postavi nekog između sebe i Vejder, tako da bi Vejder imao nekog drugog neposredno iznad sebe. To se obično nije završavalo dobro po te zapovednike…

U stripu Star Wars: Age Of Rebellion: Darth Vader, Vejder uništava grupu Pobunjenika na jednoj planeti ali istovremeno raznosi nalazišta koaksijuma za koja je bio zadužen jedan Imperijalni guverner.

Ovaj guverner se žali Sidijusu a Sidijus, znajući koliko će to razbesneti Vejdera, naređuje da Vejder mora slušati svako guvernerovo naređenje doslovce sve dok ne nauči lekciju.

Guverner nakon toga, opijen novom moći, šalje Vejdera na niz opasnih zadataka sa namerom da izazove smrt Mračnog Lorda. Prvo ga šalje da se sam bori sa opasnim droidima ubicama, koje Vejder uspeva da eliminiše, a zatim ga šalje samog na ceo garnizon pobunjenika! Kada Vejder i ovde izađe kao pobednik, pobivši sve pobunjenike, guverner mu naređuje da uđe u jedan udaljeni pojas asteroida i da ubije najveću pretnju na koju naiđe.

Vejder nailazi na ogromnu svemirsko čudovište koje izgleda kao džinovska kraba. Međutim došavši do nje Vejder okreće brod nazad ka Zvezdanom razaraču na kome je guverner. Kada ga guverner pita zašto nije ubio čudovište, Vejder odgovara da mu je naredio da ubije najveću pretnju, čime jasno insinuira da je upravo guverner ta pretnja.

Kada Vejder uđe na komandni most guverner mu panično naređuje da klekne podsetivši ga da mu je Sidijus naredio da sluša njegova naređenja doslovce. Vejder začuđujuće stvarno klekne, ali onda ogromna klešta svemirske krabe razbijaju prostor, grabe guvernera i odnose u hladni svemir gde ga čeka jeziva smrt, što je i bio Vejderov plan.

Vejder polako ustaje dok sigurnosni mehanizmi zatvaraju razbijeni prozor, a svi na komandnom mostu zaplašeno kleče pognutih glava… Negde u daljini Sidijus se smeje i zapaža da je Vejder naučio lekciju…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s