Zašto Sidijus nije mogao da predoseti Vejderovu izdaju u Povratku džedaja?

Dart Sidijus je jedan od najmoćnijih Gospodara sita. Toliko je dobro vladao Silom da se godinama skrivao tako da ga džedaji ne osete. Njegove munje od Sile bile su toliko jake da su mogle pretvoriti protivnika u pepeo za svega nekoliko sekundi. Iako je bio majstor u svih sedam formi borbe svetlosnom sabljom, on je smatrao da je prevazišao to „nesavršeno“ oružje i koristio ga je samo da bi se rugao džedajima. Dakle znatno više se oslanjao na svoje moći u Sili da bi vladao galaksijom tako dugo.

Pa, kako onda takav majstor u korišćenju Sile nije bio u mogućnosti da „oseti“ Vejderovu izdaju?

sidius

Pa, Sidijus nije mogao da predvidi Vejderovu izdaju zato što je došla tako iznenada i naglo. Vejder se vratio na svetlu stranu Sile tek kada je video kako Sidijus muči Luka i namerava da ga ubije. Inače, sitovima je dosta teže da predvide budućnost nego džedajima, zbog tog što je njihova meditacija više usmerena na njih same i njihov bes i mržnju, dok se džedaji prilikom meditiranja više otvaraju ka Sili i okolini.

Nije mogao da oseti da se Vejder sprema da ga izda u trenutku kada je ovaj to odlučio jer je toliko bio zaronio u tamnu stranu, toliko je bio obuzet mržnjom, gnevom i željom da ubije Luka da je potpuno prestao da obraća pažnju na Vejdera i njegove emocije. To je naravno omogućilo Vejderu da ga ubije i vrati ravnotežu Sili.

To bi bilo to. Nadam se da vam se svidelo objašnjenje. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s