Epizoda IX: Kajlo, Vitezovi Rena i „Sith Stormtroopers“

Upozorenje! Nastavak članka sadrži potencijalne spojlere Epizode IX, tako da ostatak čitate na sopstvenu odgovornost!

Ne računajući slike likova koje su procurele na internet pre nekoliko dana, već dugo nismo imali sočnih informacija o Epizodi IX. Ipak, na scenu je stupio (ponovo) portal Making Star Wars koji nam donosi jednu zanimljivu glasinu koja se tiče Kajla Rena, Vitezova Rena i „sitskih“ stormtrupera. Pa, da krenemo.

Kako kaže MSW na osnovu svog izvora u produkciji Epizode IX (za kog kažu da je ranije dostavljao informacije koje su se ispostavile kao tačne), situacija za Kajlo Rena u tom filmu će se zakomplikovati kada se otkrije „pretnja iz Onostranog (Beyond)“ koja će ga učiniti ranjivim. Ta pretnja će navodno poslužiti i kao povod za ponovnu komunikaciju između Kajla i Rej. E sad, da li će oni ponovo komunicirati „Force Skype-om“ ili uživo? Da li će se njih dvoje udržiti bilo trajno, bilo privremeno protiv ove pretnje ili će samo pričati o njoj? U ovom trenutku se zaista ne zna.

E sad, šta je uopšte ta pretnja iz „Onostranog“? Pa, refleks nas fanova starog Proširenog univerzuma je da odmah kažemo Južan Vongovi, rasa ekstragalaktičkih osvajača, međutim sva je prilika da to nije slučaj. Naime, kako je rekao jedan potpuno drugi izvor MSW-a, Vitezovi Rena se u Epizodi IX vraćaju iz „Onostranog (Beyond)“. Dakle, razlog zašto nismo videli Vitezove Rena u Epizodama VII i VIII je izgleda to što su oni za vreme događaja ta dva filma bili na nekakvoj misiji u „Onostranom“, ali se sada vraćaju. Ali sada opet imamo nova pitanja: da li su Vitezovi Rena ta pretnja? Da li su oni njeni glasnici ili možda samo donose vesti o njoj? Da li su oni istinski negativci Epizode IX? Opet, nažalost, u ovom trenutku se ne zna.

Making Star Wars dodaje da će, kako stvari stoje, u Epizodi IX rat biti znatno izraženiji nego u prethodna dva filma nove trilogije. MSW tvrdi da ćemo u Devetci videti kako Kajlo pod svoj barjak okuplja brojne planetarne i lokalne armije kako bi učvrstio svoju poziciju. Uz to, u Epizodi IX ćemo videti novu klasu stormtrupera koji nose oklope crvene boje, a koji odgovaraju samo Kajlu i Vitezovima Rena, te nisu deo regularne armije Prvog Reda. Njih izvori MSW-a nazivaju „sith stormtroopers“, mada sva je prilika da je to samo kodni naziv unutar produkcije filma.

To bi bilo to. Imajte u vidu da su ove informacije, iako potiču od relativno pouzdanog izvora, za sada tehnički samo glasine, te ih tretirajte kao takve do neke zvanične potvrde ili demanta.

Kakva su vaša očekivanja i nade za Epizodu IX? Da li se radujete dolasku Vitezova Rena? Napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s