Objavljen sinopsis za knjigu Black Spire

Del Rey je objavio sinopsis za knjigu koju je napisala Dilajla S. Doson sa nazivom Black Spire (Crni Toranj). Interesantan detalj je da knjiga ima veze sa tematskom sekcijom Star Wars: Galaxy’s Edge koja će se otvoriti u Diznilendu u Kaliforniji i Diznijevom Svetu na Floridi.

black spire
Naslovnica prikazuje špijunku Otpora Vi Moradi kojoj je general Leja poverila zadatak da istraži prisustvo Prvog Reda na planeti Batu. Autor naslovnice je Deren Tan.

Kročite drevnim ulicama, upoznajte živopisne likove i otkrijte tajnu istoriju Star Wars: Galaxy’s Edge-a, nadolazeće ekspanzije iskustvu Dizni parkova!

Nakon stravičnih gubitaka od strane Prvog Reda, general Leja Organa poslala je svoje agente širom galaksije u potrazi za saveznicima, utočištem i naoružanjem – a njen najbolji špijun, Vi Moradi, je možda pronašla sva tri, u skrivenom svetu na ivici galaksije.

Planeta prekrivena gustim šumama, strmim planinama i visokim okamenjenim drvećem, Batu je na najdaljoj mogućoj granici galaktičke mape – poslednji naseljeni svet pre misterioznog prostranstva Divljeg Svemira. Kriminalci, krijumčari i avanturisti koji se snalaze kako stignu u najvećem naselju na planeti, svemirskoj luci Crni Toranj, su se tu nastanili da bi izbegli znatiželjne poglede i nepotrebne komplikacije. Shodno tome, Vi, špijun Otpora u begu od Prvog Reda, je daleko od dobrodošlog gosta. A kada šatl pun stormtrupera rešenih da je uhvate sleti neposredno po njenom dolasku, Vi ne zna kome da se obrati za pomoć.

Da bi preživela, Vi će morati da nađe heroje dobrog srca koji se kriju na svetu koji redefiniše šljam i bezakonje. Uz pomoć izdajničkog trupera i njenog sarkastičnog droida, Vi počinje da oformljava šaroliku grupu otuđenika i odmetnika i stupa na zadatak da rasplamsa plamen Otpora na Batuu, pre nego što ga Prvi Red u potpunosti uguši.

Vi Moradi se prethodno pojavila u knjizi Phasma, planeta Batu je viđena u knjigama Pirate’s Price i Thrawn: Alliances, a luka Crni Toranj je prvi put pomenuta u filmu Solo: A Star Wars Story.

Knjiga Star Wars: Black Spire će biti u prodaji od 27. avgusta ove godine.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s