20 zanimljivih detalja o zabavnom parku Star Wars Galaxy’s Edge

Zvanični Star Wars sajt je objavio listu zanimljivih detalja o zabavnom parku, među kojima se saznaje koji nas to vanzemaljci, droidi i prodavnice čekaju u luci „Black Spire“. Park se otvara 31. maja u Diznilendu u Kaliforniji, a u Disney World-u na Floridi 29. avgusta.

1. Priča zabavnog parka Galaxy’s Edge se odvija u vreme nove trilogije, iako tačna pozicija na vremenskoj liniji još nije potvrđena.

2. Moćićete da sednete za upravljač najbržeg komada smeća u galaksiji. Millennium Falcon: Smugglers Run je jedna od dve glavne atrakcije zabavnog parka Galaxy’s Edge, u kojoj će grupa od maksimalno šest ljudi sedeti u kabini Sokola. Moćićete njime da upravljate, pucate iz njegovih topova i upravljanje njegovim kontrolama. “Kontrola nad brodom je potpuno interaktivno iskustvo,” rekao je Skot Troubridž, izvršni vođa studija u okviru Volt Dizni inžinjeringa za Star Wars. “pa ako se ne pogodi TIE lovac koji leti u susret, može dobiti priliku da pogodi brod i nanese štetu koju posle treba popraviti. Ako se ne leti tako da se izbegne kontakt, brod udara u zid. Od grupe će istinski zavisiti šta će se dešavati tokom misije.”
Deo ove atrakcije će biti i jedna od najkompleksnijih audio-animatronskih figura, koja će predstavljati jednog od najpopularnijih pirata u galaksiji, Honda Onaku. Hondo se udružuje sa Čubakom i grupa će Sokolom prevoziti tovar na Hondov zahtev. Džimi Kamings se ponovo vratio da daje glas piratu kojeg znamo iz animiranih serija The Clone Wars i Rebels.

3. U atrakciji Star Wars: Rise of the Resistance, grupu će kidnapovati Prvi Red — i srešće se licem u lice sa Kajlom Renom. Izvan pijace luke „Black Spire“ je površina pod šumama, gde su se ulogorile snage Otpora. “Ovo je vreme kada je Otpor ponovo sputan, oni su grupa ološi i na putu su da se ponovno organizuju,” kaže Troubridž. “Ovo je prilika da se priključite Otporu.” Ova atrakcija odmah vodi u sukob sa Prvim Redom i na kraju unutar Zvezdanog razarača. Tamo se dešava susret sa mračnim vođom Prvog Reda; ako grupa preživi i vrati se kući, mogu postati heroji Otpora.

Na ovom putu grupa će se susresti sa poznatim herojima: BB-8, Finom, Poom i Rej. Džon Bojega, Oskar Ajzak i Dejzi Ridli će svi ponovo biti u svojim ulogama. Čeka se potvrda u kojoj formi će se oni pojaviti, dok će BB-8 biti lično prisutan!

4. Novi brodovi će se takođe naći u luci „Black Spire“. Šetajući po parku Galaxy’s Edge, može se primetiti specijalan još ne viđen TIE lovac — TIE ešelon — i novokreirani šatl, I-TS (Intersystem Transport Ship), u kojem se započinje atrakcija Rise of the Resistance.

5. Galaxy’s Edge je dizajniran tako da se sadržaj lako poboljšava i ažurira. Zahvaljujući naporima da se definiše istorija planete Batu, zabavni park, kada je u pitanju priča, može ići u bilo kojem pravcu. “Sam park i atrakcije su napravljene,” rekla je Keri Bek, podpredsednik za animirane i igrane serije Lukasfilma, “ali sve čime se popuni može da se ažurira, promeni i integriše.”

6. Posetioci će moći da za sebe naprave jedinstvenu svetlosnu sablju. Mesto gde će ovo biti moguće je Savijeva radionica, gde će biti moguće napraviti personalizovanu džedajsku ili sitsku svetlosnu sablju sa kajber kristalom.

7. Potreban vam je droid? Droid depo je mesto za vas. Ako ste ikada želeli da posedujete BB ili R2 droida, imate sreće. Svako može izgraditi svog droida, kombinujući i spajajući delove u ovoj prodavnici.

8. Ako tražite kućnog ljubimca, posetite Bininu tezgu stvorenja. “Ona voli da putuje po galaksiji i sakuplja različita stvorenja koja posle donosi nazad na Batu,” kaže Brajan Lu, kreativni producent Volt Dizni inžinjeringa. Neka od stvorenja koja su na prodaju su tauntauni, rahtari i drugi.

9. Čuveno plavo mleko, piće koje strina Beru služi u Epizodi IV, će biti jedno od dostupnih pića — ali nije mleko. “Ako se šetate po Floridi, verovatno poslednje što želite će biti mleko,” šali se Troubridž. Umesto toga biće bazirano na biljnom mleku. Biće hladno, osvežavajuće i slavno plave boje. Zelena varijanta će takođe biti dostupna za one koji vole da mleko dođe od tala-sirena.

10. Ronto Roasters i Docking Bay 7 Food and Cargo će biti destinacije za upoznavanje sa delikatesima galaksije. Restorani će sadržati hranu i pića iz daleke galaksije, uključujući prženi endorski tip-jip – prženo pileće mesto sa kašom prženog povrća i sosom od lekovitih biljaka, koji će biti dostupan u restoranu Docking Bay 7 Food and Cargo. Ronto vrep – punjen pikantnom grilovanom kobasicom i prženom svinjetinom, koji će posetioci moći da nađu u restoranu Ronto Roasters, kao i sok od meiluran voćke, koja se pominje u animiranoj seriji Star Wars Rebels.

11. Srešćete i Lot-mačke! Troubridž je pokazao video animatronske Lot-mačke (Star Wars Rebels) koja spava. “Ovo je mesto gde ceo Star Wars može da oživi,” rekao je.

12. Postojaće i prodavnica igračaka, čiji je vlasnik Tojdarijanka, Zabaka i ono što se može tu kupiti izgleda kao da je napravljeno u dalekoj galaksiji. Ovde se mogu naći plišane igračke Star Wars heroja, muzički instrumenti koji se mogu svirati i mogu se kupiti sa već postojećom muzikom, uz nakit i ukrase kao na primer konvor izrezbaren od drveta. Ni jedna stvar od tih neće biti zapakovana jer se na Batuu sve ručno pravi.

13. Ako ste ikada želeli da budete džedaj, možete se obući za tu ulogu. Black Spire Outfitters, butik garderobe, će posetiocima ponuditi džedajske odore koje će moći da se kombinuju i slažu i još mnogo toga.

14. Kada uđete u park Galaxy’s Edge vaš telefon će moći da se pretvori u vaš lični datapad. Play Disney Parks aplikacija prelazi automatski na Star Wars mod i “otključaće gomilu novih misija, priča i načina interakcije sa zabavnim parkom,” rekao je Troubridž, “i po prvi put, to je ugrađeno u park od samog početka.” Moćićete da prevedete jezike i znakove, hakujete droide, dopisujete se sa likovima kao što je Hondo Onaka i još mnogo toga.

15. Originalna muzika Džona Vilijamsa za Galaxy’s Edge će biti korišćena gde je to pogodno — konkretno na atrakcijama Smugglers Run i Rise of the Resistance.

16. Šta su ti kameni tornjevi koji izlaze iz zemlje? Da li su nešto više od samog kamena? Da li su oni možda nekada bili džinovsko drveće od pre nekoliko stotina hiljada godina, pa su erozijom postala kamenje? Zar to ne bi bilo zanimljivo? Šta ako je jedan od ovih tornjeva značajan — da je bio u sredini luke, pa je tako luka „Black Spire“ dobila ime?“ Do sada, niko ne govori, ali posetioci parka Galaxy’s Edge mogu čuti priče o ovim temama od seljaka. Neki od seljaka mogu biti simpatizeri Prvog Reda, a drugi Otpora.

17. Obavezno posetite jazbinu antikviteta Dok-Ondara. Pomenut u Solo: Star Wars priči, Dok-Ondar je Itorac i vratar crnog tržišta planete Batu. Njegova prodavnica će biti puna dragocenosti iz svih delova galaksije, uključujući holokrone, rezbarije od kamena džedajskih ratnika i druge retke artefakte.

18. Rex iz atrakcija Star Tours ima novi posao. Pošto više nije pilot Star Tours-a, R-3X je sada DJ u kantini Oge, gde se mogu poručiti galaktička pića kao što je „Fuzzy Tauntaun“.

19. Kao i svaki Star Wars sadržaj, biće mnogo ister egova. Previše ih je da bi svi mogli biti pomenuti, ali jednom od likova koje je moguće sresti glas je dao lično Pablo Hidalgo.

20. Star Wars: Galaxy’s Edge je najveće proširenje nekog Diznijevog parka u njihovoj istoriji. “Ova lokacija zauzima 14 jutara. To je u osnovi ceo mali grad u našim parkovima,” rekao je Troubridž.

Kompletnu galeriju slika ovog zabavnog parka možete pogledati ovde.

Šta mislite o ovim atrakcijama i šta vam najviše privlači pažnju nam možete napisati u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s