Objavljena naslovnica i sinopsis prve knjige Alphabet Squadron trilogije!

Prošle jeseni, tokom Comic Con-a u Njujorku, Del Rey je najavio knjigu naslova Alphabet Squadron (lično, i dalje smatram da je taj naslov prigodniji nekakvom „Star Wars bukvaru“). Tada je rečeno da knjigu piše Aleksander Frid, koji je poznat po Battlefront: Twilight Company, i da će priča pratiti grupu pobunjeničkih pilota koji nakon Epizode VI kreću u lov na opasnu imperijalnu operativnu grupu.

Sada, sa zvanične Star Wars veb stranice nam stiže konačna naslovnica (gore desno), vest da će Alphabet Squadron zapravo biti trilogija knjiga, kao i to da će Marvel u aprilu početi miniserijal naslova TIE Fighter čija će priča biti usko vezana sa pričom knjiga. Evo sinopsisa:

Na korak do pobede u brutalnom ratu, pet pilota Nove Republike od lovine postaju lovci u ovoj epskoj Star Wars avanturi. Smeštena nakon Povratka džedaja knjiga Alphabet Squadron prati jedinstven tim pilota, koji svaki leti različitim tipom lovačke letelice, dok se bore da završe svoj rat jednom za svagda.

Imperator je mrtav. Njegovo finalno oružje je uništeno. Imperijalna armija je u haosu. Jirika Kvel je samo jedna od hiljada onih koji su napustili svoju [imperijalnu] službu i koji žive u dezerterskom naselju – sve dok ne bude izabrana da pristupi „Alphabet“ eskadrili.

Sklopljena od eklektičnog asortimana pilota i letelica, petočlana „Abecedna“ eskadrila je dobila misiju od generala Nove Republike Here Sindule lično. Poput Jirike, i ostala četri talentovana pilota se muče da nađu svoje mesto u galaksiji koja se menja. Njihova misija: da pronađu i unište „Shadow Wing“, smrtonosnu operativnu grupu TAI lovaca koji vrše krvavu, bezobzirnu osvetu u poslednjim danima imperijalne vladavine.

Novooformljena jedinica predstavlja otelotvorenje onog što čini srce i dušu Pobune: neugledna, snalažljiva, borbena i ohrabrena svojom najsmelijom pobedom u decenijama. Ali doći od pobunjeničkih autsajdera do slavnih heroja nije tako lako kako se čini, a njihovi unutrašnji demoni su im podjednako pretnja koliko i neprijatelj koji se krije među zvezdama. Svojeglavi ratnici „Alphabet“ eskadrile će morati da nauče da lete zajedno ako žele da sačuvaju novu eru mira za koji su se tako teško borili da ostvare.

Alphabet Squadron će se pojaviti u prodaji 11.06.2019. dok će propratni miniserijal stripova TIE Fighter izaći tokom aprila, a na njemu inače radi scenaristkinja Džodi Hauzer koja je pisala strip adaptacije knjige Thrawn i filma Odmetnik-1.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s