Kada je Dart Vejder saznao da je Luk njegov sin i kako je reagovao?

Svima nam je dobro poznat trenutak kada je Dart Vejder saopštio Luku da je njegov otac. Ta scena na Bespinu je verovatno jedna od najcitiranijih u istoriji filma.

Ipak postavlja se pitanje da li je Vejder znao da je Luk njegov sin i pre nego što mu je Palpatin saopštio? I da li je zato tako mirno reagovao u onom čuvenom razgovoru sa Palpatinom, gde moćni Imperator saopštava Vejderu da nema sumnje da je Luk potomak Anakina Skajvokera?

U stripu Star Wars broj 6 (Marvel 2015 god.) radnja je smeštena neposredno nakon događaja opisanih u Epizodi IV. Luk odlazi na Tatuin da uzme dnevnik Obi-Vana Kenobija. Tamo se sukobljava sa Boba Fetom kog je lično Vejder poslao da pronađe mladog pilota koji je uništio Zvezdu Smrti.

U borbi Luk aktivira svoju svetlosnu sablju i uspeva da porazi Bobu, uzme dnevnik i ode sa Tatuina. Boba Fet pošto se oporavio od borbe odlazi kod Vejdera gde podnosi izveštaj o svom neuspehu. Nakon što ga Vejder upita da li je saznao bar nešto o pilotu Boba Fet mu kaže da je saznao samo njegovo ime: Skajvoker.

Vejder deluje prilično mirno na tu spoznaju sve dok Boba Fet ne izađe iz sobe. Nakon toga Vejder koji naizgled i dalje smiren steže pesnicu što uzrokuje da moćna prozorska stakla zvezdanog razarača naprsnu dok ponavlja ime Skajvoker….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s