NYCC 2018: Najavljene nove Star Wars knjige i stripovi!

Tokom New York Comic Con-a, Lukasfilm izadvaštvo je održalo panel kako bi upoznali fanove sa time šta je trenutno dostupno i šta mogu da očekuju kada je Star Wars na papiru u pitanju. Kreativni direktor Lukasfilm izdavaštva Majkl  Siglin je vodio panel tokom kojeg su predstavljena nova knjiga, novi serijal stripova, najavili su kraj jedne veoma popularne serije stripova i prikazali naslovnicu jedne već najavljene knjige. Portal Star Wars Underworld nam donosi pregled ovih novosti.

Na samom početku, najavljeno je da će se Star Wars: Darth Vader serijal stripova završiti sa brojem 25, kojim se završava priča Fortress Vader. Trenutno je u centru zbivanja ovog stripa priča kako je Vejder „dobio“ svoj zamak, koji se pojavljuje u filmu Odmetnik-1 i VR video igri Vader Immortal. Broj 25 će se pojaviti 19. decembra 2018.

Za one koji su fanovi Mračnog gospodara Sita, Marvel sprema strip mini-serijal Shadow of Vader. Za priču stripa će biti zadužen pisac Aftermath trilogije, Čak Vendig. Ovaj mini-serijal će imati pet brojeva i svaki će u fokusu imati drugog lika, kroz celu vremensku liniju, na čiji je život Dart Vejder imao uticaj. Vendig, koji je bio prisutan na panelu, je otkrio da će drugi broj imati veze sa Vilrouom Hudom (lik koji u Imperiji nosi aparat za sladoled) dok će se u četvrtom broju pojaviti „Acolytes of the Beyond“ (grupa koju je Vendig uveo u prvoj Aftermath knjizi). Predstavljene su i naslovnice prva dva broja.

Pisac Aleksander Frid (poznat po knjizi Battlefront: Twilight Company) se vraća u daleku galaksiju sa knjigom Star Wars: Alphabet Squadron, koju će izdati Del Rey 2019. Radnja knjige je smeštena posle Povratka džedaja i prati pet pobunjeničkih pilota koji su u poteri za preživelom Imprijalnom operativnom grupom. Knjiga je opisana rečima „šta se desi kada gonič postane gonjen“ i prema privremenoj naslovnici deluje da će ovu eskadrilu činiti različiti brodovi (otuda verovatno i naziv).

Finalna naslovnica knjige Star Wars: Master and Apprentice koju je pisala Klaudija Grej je takođe predstavljena (naslovna slika). Ova knjiga izlazi u aprilu 2019. i prati priču smeštenu pre Fantomske pretnje u kojoj će centralne figure biti Obi-Van Kenobi i Kvaj-Gon Džin. Za dizajn naslovnice je zaslužna Alis Ženg.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s