Kako je Fazma napravila svoj hromirani oklop?

Kapetan Fazma je lik kog smo prvo upoznali u Buđenju Sile. Predstavljena nam je kao kapetan stormtrupera u hromiranom oklopu i sa plaštom na ramenima, a bez mnogo objašnjenja kako je dospela na tu poziciju i odakle joj takav unikatan oklop.

Pa vreme je da odgovorimo na neka od tih pitanja…

U knjizi Phasma saznajemo da je Fazma odrasla na Parnasosu, postapokaliptičnom svetu na kom se odigrala nuklearna katastrofa, a stanovnici su svedeni na primitivne zajednice i plemena. Međutim, kada se jednog dana tu srušila zadivljujuća hromirana jahta Brendola Haksa (otac Armitaža Haksa) generala Prvog Reda za Fazmu se sve promenilo.

Ona odlučuje da pomogne Brendolu da se vrati na svoj brod i kontaktira Prvi Red. Oni na putu do broda prolaze kroz brojne avanture, a Fazma iznova i iznova dokazuje da je opak i nemilosrdan ratnik. Brendol joj obećava da će postati deo vojske Prvog Reda, ali da neće biti običan stormtruper već da će se brzo izdići do komandujuće pozicije. Fazma da bi ostvarila ovaj svoj cilj izdaje čak i svoj narod i uspeva da sa Brendolom ode sa planete.

Godinu dana kasnije, kada je završila svoju obuku, Fazma se vraća na Parnasos u oklopu stormtrupera. Ona pronalazi Brendolovu palu jahtu i uzima hromirane ploče sa nje. Zatim odlazi u jednu napuštenu fabriku u kojoj se nalazi mašina koja može sve da kopira. Mašina skenira Fazmin običan stormtruperski oklop i od hromiranih ploča pravi savršenu kopiju istog, koji Fazma oblači i time zauvek odvaja sebe od običnih vojnika….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s