Džedaj star 5.000 godina!

Red džedaja je bio sačinjen od pripadnika raznih vrsta. Bića iz svih delova galaksije su skupljana i dovođena u džedajske hramove. Svako ko bi iskazao sklonost prema Sili mogao je da pristupi Redu. Zbog toga, među džedajima je bilo pripadnika čije su vrste živele nadprosečno dugo, kao i onih sa nešto uobičajenijim životnim vekom. Ipak, da bilo koje biće doživi 5.000 godina je svakako retkost…

U knjizi Star Wars: Crosscurent, koja pripada starom kanonu, za vreme rata sa Sitovima jedan džedaj po imenu Relin sa svojim padavanom se upušta u zadatak da zaustavi Gospodara Sita Saesa, koji je ujedno njegov bivši učenik i njegov brod koji prevozi lignan kristale (o kojima smo pisali ovde).

Relin uspeva da delimično onesposobi hiperpogon, dok njegov padavan gine u samoubilačkom naletu na most broda. Relin se skoro u potpunosti prepušta besu i bori se sa Saesom, u borbi sa kojim gubi ruku.

Brod ulazi u neku vrstu hipersvemira i kada Saes konačno uspe da ga izvuče iz „tunela“ tačno je 5.000 godina kasnije! Relin uspeva da pobegne sa sitovskog broda i da se ukrca na drugi gde je gle čuda niko drugi do Džejden Kor!

Relin nekako prihvata da je prošlo 5.000 godina od njegove borbe sa Saesom ali ne želi da odustane od svog zadatka da ubije Saesa i uništi njegov brod kao i lignan kristale.

Iako teško povređen i otrovan radijacijom Relin se ipak ponovo ukrcava na Saesov brod gde se prepušta besu i Tamnoj starni Sile i prosto masakrira posadu. Nakon nekog vremena i borbe sa Saesom, svojim bivšim padavanom, Relin uspeva u svojoj nameri. Ubija Saesa, uništava brod i sve lignan kristale na njemu, žrtvujući pritom i sopstveni život…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s