Šta nas čeka u drugom talasu materijala izdavačkog programa High Republic?

Nakon što su objavljeni prvi materijali izdavačkog programa The High Republic, koji prikazuje daleku galaksiju 200 godina pre Fantomske Pretnje, započela je njena prva faza, imena Light of the Jedi. Ona će trajati tokom 2021. godine i do još nedefinisanog datuma 2022.

Na zvaničnom Star Wars sajtu su objavljeni detalji drugog talasa materijala u prvoj fazi. Njih ćemo prezentovati ovde:

 • Šesti broj stripa The High Republic, koji piše Kavan Skot, će započeti drugi talas, drugog juna 2021. Sa naslov Srce Drengira, ovo će biti prvi broj koji započinje novu priču. Ovo je njegov opening crawl:
  „Granice Republike su u krizi! Džedaji sa stanice Starlight Beacon se udružuju sa svojim najljućim neprijateljima kako bi salvadali teror nezaustavljivih hordi Drengira.
  Avar Kris i njeni saveznici će se suočiti sa ovim bićima iz košmara na okrutnom svetu lave. Može li mlada Džedajka Kivi Trenis da spasi svog bivšeg učitelja od tame?
  Takođe, ko ili šta je Veliki Predak?!“

 • Skrivena opasnost, prvi deo (Hidden Danger, Part I), će biti potpuno nova kratka priča, na kojoj radi Džastina Ajerland i koja će biti objavljena u predstojećem 203. broju časopisa Star Wars Insider, koji izlazi osmog juna 2021. godine. Dat je i sinopsis priče:
  „Dok traju pripreme za Vašar Republike na planeti Valo, Agrarna i Poljoprivredna alijansa održava svoju godišnju konferenciju na stanici Starlight Beacon. Ovo je prilika da se poljoprivredni eksperti iz svih krajeva galaksije sastanu i diskutuju o eksperimentalnim tehnikama u poljoprivredi i održivosti. Administrator Velko Džahen i šef bezbednosti Starlight Beacon stanice Gal Tarpfen su se poprilično namučili da bi ceo događaj protekao neometano. Oni će biti testirani do limita svojih mogućnosti kada se i Drengir uključe na scenu…“

 • The Rising Storm je prva knjiga drugog talasa i nju piše Kavan Skot. Ovaj roman će biti dostupan 29. juna 2021, a dat je i zvanični sinopsis:
  „Nakon velike katastrofe i herojstva Džedaja, Republika nastavlja da raste i da dovodi nove svetove pod jednu zastavu. Predvođena kancelarkom Linom So, duh jedinstva se širi kroz galaksiju, sa Džedajima i Starlight Beacon stanicom na čelu.
  Proslavljajući, kancelarka priprema „Vašar Republike“, demonstraciju mogućnosti i mira u Republici koja se širi – propis za koji se Džedaji nadaju da će se negovati. Stelan Gios, Bel Zetifar, Elzar Man i drugi se priključuju događaju kao ambasadori harmonije. Ali kako se oči galaksije okreću ka vašaru, tako isto čini i bes Nihila. Njihov vođa, Maršion Ro, ima nameru da uništi ovaj duh jedinstva. Njegove oluja se obrušava na proslavu, gde seje haos i iznuđuje osvetu.
  Dok se Džedaji muče da obuzdaju pokolj, susreću se licem u lice sa pravim strahom koji njihovi protivnici žele da oslobode na galaksiju. Strah od kojeg čak ni sila ne može da ih zaštiti.“

56934307._UY2100_SS2100_

 • Race to Crashpoint Tower je knjiga za mlađe čitaoce koja će biti objavljena od strane Lucasfilm Press-a istog dana kao i Rising Storm, slično kao i prve dve knjige ovog izdavačkog programa koje su objavljene istog dana (Light of the Jedi i Test of Courage). Na ovoj knjizi radi Danijel Hoze Older, a dat je i njen sinopsis:
  „Stiže Vašar Republike! Posetioci sa svim strana galaksije putuju na planetu Valo za ogroman festival koji slavi Republiku. Dok se njegovi zemljaci spremaju za festival, padavan Ram Džomaram se krije u svom omiljenom mestu: prljavoj garaži punoj alata i mehaničkih delova. Ali kada se oglasi bezbednosni alarm na obližnjem vrhu brda sa nadimkom Crashpoint Peak, on odlazi sa svojim vernim droidom V-18 da istraži situaciju. Tamo saznaje da je neko srušio komunikacioni toranj planete Valo – što znači su Valo i Vašar Republike u opasnosti. Dok Ram hita nazad da obaveti Džedaje, Nihil iznenada napadaju! Na Ramu će biti da se suoči sa neprijateljima kod Crashpoint tornja i da pošalje poziv u pomoć Republici. Srećom, dobiće pomoć od neočekivanih prijatelja…“

 • Šesti broj stripa High Republic Adventures, koji piše Danijel Hoze Older, će biti objavljen sedmog jula 2021, će takođe započeti novu priču. Dat je kratak sinopsis:
  „Kako se galaksija sprema za Vašar Republike, Kort i Farzala napuštaju svoje padavan prijatelje kako bi se priključili Leoks Gjasi i posadi Vessel-a na tajnoj misiji za Džedaje. Šta bi moglo da pođe naopako? Kako se ispostavilo: bukvalno sve.“

 • Out of the Shadows je Young Adult knjiga koju piše Džastina Ajerland, a koja će biti objavljena 22. jula 2021. Njen sinopsis je takođe dat:
  „Silvestri Jarou proživljava niz loše sreće bez kraja. Daje sve od sebe da održi porodični transportni posao nakon što joj je majka umrla, ali sa sve većim dugovima i sve češćim napadima Nihila na nasumične brodove, Sil može da izgubi sve što joj je ostalo od majke. Ona odlazi na Korusant da traži pomoć, ali joj pažnju okupira svađa između dve najmoćnije porodice u Republici za parče svemira na samoj granici. Umešana u porodične politike je poslednje mesto gde Sil želi da bude, ali obećanje o velikoj zaradi je dovoljno da je zainteresuje…
  U međuvremenu, Džedaj vitez Vernestra Rvou je pozvana na Korusant ali ne znajući od strane koga i zašto. Ona i njen padavan Imri Kantaros stižu na glavnu planetu galaksije sa Džedaj učiteljem Komakom Vitusom i njegovim padavanom Ritom Silasom i od njih je zatraženo da pomognu u ovom sporu. Zašto? Šta je tako značajno na praznom parčetu svemira? Odgovor će odvesti Vernestru do novog razumevanja njenih sposobnosti, a Sil u prošlost… i istina koje će izaći iz senki.“

Out-of-the-Shadows-Cover-star-wars-the-high-republic-8hf948h9

 • Tempest Runner će biti audio roman na kojem radi Kavan Skot. Datum kada će on biti objavljen je 31. avgust 2021, a objavljen je sinopsis i za njega:
  „Kao jedna od najvernijih saveznika Maršiona Roa (koliko god da on veruje bilo kome) Lorna Di je sama sebe dovela u poziciju da bude lider među grupom Nihil. Međutim, na vrhu se oseća usamljenost, a Tempest Runner, kao što je Lorna uvek mora sebi da čuva leđa zbog pretnji – bilo da su one od strane Džedaja ili njenih saboraca.“

 • The Edge of Balance je prva manga koja dolazi iz High Republic izdavačkog programa i iako je najavljena još u januaru, sada se zna njen datum objavljivanja: 7. septembar 2021. U januaru, Džastina Ajerland kojoj će saradnica na ovoj mangi biti Šima Šinja, je opisala ovo kao autentičnu Star Wars priču i autentičnu mangu. Ovo je sinopsis:
  „Nakon Velike Katastrofe, Džedaj vitez Lili Tora-Asi je dobila zadatak da pomogne raseljenim civilima da se presele na planetu Banči u sistemu Inug, daleko u spoljnom prstenu galaksije. Balansirajući dolazak doseljenika i učenje padavana na ispostavi njihovog hrama, Lili mora da se suoči i sa napadom podmuklih Drengira i nakon Vašara Republike da se suoči sa rastućim pretnjama Nihila. Međutim, opasnost za Lili i njene padavane je mnogo bliža nego što ona misli…“

 • Showdown at the Fair, će biti knjiga priča na kojoj radi Džordž Man. Izdaje je Lucasfilm Press, a datum kada će biti objavljena je osmi oktobar 2021. Ovo je njen kratak sinopsis:
  „Vašar Republike je stigao na planetu Valo i svi slave, sve dok zastrašujuća grupa Nihil iznenada napadne. Vuki Burijaga i ostali Džedaji Visoke Republike će morati da spasu dan!“

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Koji od ovih materijala vam se čini najzanimljivim, kao i svoje utiske o dosadašnjim materijalima iz ovog izdavačkog programa nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s