Kako su Sitovi uništili ceo mesec?

The power to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force reče jednom Dart Vejder. Ipak može se reći da je Sitovima u genima da uništavaju planete. Iako je Zvezda smrti svakako najpoznatije oružje za uništavanje planeta daleko od toga da je jedino. Želja za moći je nagnala Sitove da nađu razne inovativne i zanimljive načine za masovno uništavanje. To datira jako daleko u prošlost…

U knjizi Star Wars: Crosscurent saznajemo da su 5000 godina pre bitke kod Javina Sitovi bili u potrazi za lignan kristalima. Lignan kristali su im omogućavali da eksponencijalno povećaju svoju moć u Sili. Nešto što bi svakako bilo od velike vađnosti Nagi Sadou pre bitke sa džedajima.

Kako to obično biva, nalazište, odnosni mesec bogat lignan kristalima pronašao je bivši džedaj koji je prešao na Tamnu stranu Sile. Mesec je bio Fehon III i bio je nastanjen primitivnom humanoidnom rasom.

Međutim da bi došli do kristala koji su bili duboko u mesecu, Sitovi su morali da „oljušte“ mesečevu koru. To su i uradili, pomoću krstarica i droida bukvalno su spalili i oljuštili čitavi površinu meseca da bi došli do kristala.

To je naravno uzrokovalo smrt svog živog sveta na Fegonu III ali su Sitovi dobili svoje kristale koje su kasnije bezbrižno prenosili na brodove dok je površina meseca još uvek ključala….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s