Teron Šan – Sin džedaja

Iako su džedaji trebali da se odreknu svih veza, nije bilo nečuveno da se vežu za nekog pa čak i da imaju decu. Na kraju krajeva, Ki-Adi Mundi je imao nekoliko žena jer su muškarci njegove vrste retki. Ipak, dešavalo se da džedaji tajno stupaju u veze i da dobijaju potomke, tako da Luk i Leja nipošto nisu jedina deca džedaja. Međutim nisu sva deca nasleđivala dar osetljivosti na Silu njihovih roditelja… Ovo je priča o jednom takvom.

 

U knjizi Star Wars: The Old Republic Annihilation upoznajemo Terona Šana. Teron je operativac obaveštajne službe Republike. Hrabar, snalažljiv, pametan, sposoban i pomalo svojeglav Teron je pravi heroj Republike. Ono što ga razlikuje od ostalih su njegovi roditelji. Majka mu je Satil Šan, Veliki majstor džedajskog Reda, a otac, Džejs Malkom, Vrhovni zapovednik vojske Republike.

Njih dvoje su imali burnu vezu za vreme borbi sa Dartom Malgusom iz koje je nastao Teron. Ipak, Satil je raskinula vezu kad je ostala trudna i nikad nije rekla Džejsu da ima sina. Ona se tajno porodila i dala Teronu svom starom učitelju, džedaju Ngani Zou da ga podiže i obučava.

Zo je odgojio Terona i učio ga putevima džedaja, ali kada je došlo vreme, Teron nije pokazao nikakav afinitet za Silu. Stoga je postao obaveštajac i voleo je starog džedaja koji ga nikada nije napustio kao oca sve do Zoove tragične smrti.

Nakon brojnih herojskih misija Teron je kao vrhunac svoje karijere ubio Dart Karid ubacivivši preopterećen blaster u njenu kontrolnu sferu dok je ona bila zauzeta svojim brodom. Tako je Teron, neko ko nema nikakvu moć u Sili ubio Mračnu gospodaricu Sita i člana Mračnog Veća i doprineo uništenju najstrašnijeg i najmoćnijeg broda u Sitskoj floti. Nije loše za napuštenog sina džedaja, zar ne?

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s