Ko je bila Dart Karid?

Odnosi džedaja i sitova su u najmanju ruku komplikovani. Iako su smrtni neprijatelji, nije bilo nečuveno da džedaji prelaze na stranu sitova, pa čak i obrnuto. U nekoliko navrata su čak i sarađivali. Ipak po samoj prirodi stvari dosta je lakše da džedaj poklekne i pređe na Tamnu stranu Sile koja je itekako zavodljiva . Ovi džedaji su često kasnije bili moćni Gospodari Sita, pa čak i uticali na oblikovanje galaksije. Jedna od njih je bila i Dart Karid…

 

U knjizi Star Wars: The Old Republic: Annihilation saznajemo da je u vreme Stare Republike Karid, koja inače pripadala Falin rasi, prvo bila padavan Gnost-Durala, moćnog i iskusnog džedaja. Kako je oduvek bila takmičarski nastrojena i nikad zadovoljna sobom, Gnost-Dural je odlučio da je pošalje kod Darta Malgusa gde bi radila kao špijun za Red džedaja.

U početku je Karid uspešno obavljala svoj zadatak, međutim na kraju ju je zavela Tamna strana Sile i prešla je u redove Sita gde je postala Malgusov učenik.

Nakon Malgusove smrti, Dart Karid zadobija komandu nad najmoćnijim brodom u sitskoj floti – Ascendant Spear. Ono što je razlikovalo ovaj brod od drugih je to što pored konvencionalnog načina upravljanja njime, Gospodar Sita je mogao direktno da se poveže sa brodom i da upravlja njime kao delom svog tela – on i brod bili bi jedno. Ovo je omogućilo Dart Karid da izvojeva mnoge pobede nad Republikom i da postane strah i trepet širom galaksije. Na kraju joj je taj brod doneo i mesto u Mračnom Veću gde su sedeli najmoćniji Gospodari Sita i odlučivali o sudbini galaksije.

Ipak, Dart Karid je bila previše zaslepljena svojom moći te je to skoristio Teron Šan, sin Velikog majstora Reda džedaja, Satil Šan, da ubije Dart Karid i uništi njen brod koji je toliko volela i koji joj je doneo toliko toga… No, to je neka druga priča…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s