EA će „još žešće“ nastaviti da radi na Star Wars igrama

Govoreći sa investitorima svoje kompanije, izvršni direktor EA-a, Endru Vilson, se pohvalio uspesima koje su imali sa Star Wars igrama, kao i nekim budućim planovima za ovu franšizu.

Vilson je prvo istakao svoje zadovoljstvo zbog uspeha video igre Jedi: Fallen Order koja je prodata u preko 10 miliona primeraka i uspeha dva nova Battlefront-a koja su zajedno prodata u preko 35 miliona kopija. 

Vilson je rekao da su u EA-u zadovoljni i reakcijom fanova na novonajavljenu igru Star Wars: Squadrons, a dodao je da i video igra za mobilne uređaje Star Wars: Galaxy of Heroes nastavlja da privlači velik broj igrača.

Upitan gde bi EA voleo da ode dalje sa Star Wars franšizom, Vilson je odgovorio:

Gore, do još većeg uspeha! Ponoviću, imamo izvanredan odnos sa Disney-jem. Imamo izvanredan odnos sa Lucasfilm-om. Sa njima imamo dugogodišnju saradnju koja traje još od igre The Old Republic, koju smo izbacili 2011.

Imali smo uspeha i sa pucačinama i sa RPG-ovima, sa akcionim avanturama, sa MMORPG-ovima i sa mobilnim igrama, tako da verujem da ćemo takođe imati uspeha i sa Star Wars: Squadrons. Još žešće ćemo nastaviti da radimo u ovom partnerstvu. Disney nastavlja da bude veoma, veoma predan ovoj intelektualnoj svojini i [njenom] kanonu, i nastavlja da stvara nove sadržaje.

Imamo kombinaciju sjajne intelektualne svojine, sjajnog developerskog iskustva i stručnosti i uspeha na svim platformama, žanrovima i poslovnim modelima. Stalno imamo i nove generacije fanova koje ulaze u ovu franšizu. Stoga, mislimo da ovo partnerstvo i ova intelektualna svojina nastavljaju da budu velika prilika za nas.

Iako se iz Vilsonovih reči može zaključiti da je sve bajno i krasno, stvarna slika je, naravno, dosta drugačija. EA i njegovo rukovođenje Star Wars IP-jem verovatno nikad neće izaći iz senke sistema predatorske monetizacije koja je u poslednji sekund izbačena iz Battlefront-a II, kao i brojnih otkazanih projekata i zatvorenih studija (više o tome na ovom linku).

Ipak, iz Vilsonovog (krajnje korporativnog) govora jasno možemo zaključiti da je EA ohrabren uspehom Jedi: Fallen Order-a i da Star Wars: Squadrons definitivno neće biti poslednja Star Wars video igra koju ćemo dobiti u narednim godinama.

To bi bilo to. Šta mislite o tome kako EA rukovodi Star Wars IP-jem i kakva su vaša nadanja za buduće video igre smeštene u daleku, daleku galaksiju, napišite nam u komentarima i na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars video igrama posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s