Otkriveni prvi detalji gameplay-a igre Star Wars: Squadrons!

Rano jutros EA je na JuTjubu objavio gameplay trejler video igre Star Wars Squadrons (video iznad) u kom smo dobili prve detalje gameplay-a ove igre. Evo šta sve u ovom trenutku znamo o Star Wars: Squadrons.

Lokacije

Za sada znamo za šest lokacija koje će biti u igri. Na EA-evom sajtu su navedene ove mape: Yavin Prime, Esseles, Nadiri Dockyards, Sissubo, Galitan i Zavian Abyss. Da li će se na ovim mapama moći igrati samo u pojedinim modovima i da li će biti dodane još neke nove, u ovom trenutku ne znamo.

Brodovi

Brodovi su u Star Wars: Squadrons podeljeni na četri klase. Imamo Starfighter klasu koja predstavlja klasične, dobro zaokružene lovce. Interceptor klasa predstavlja lovce presretače, koji su brzi, pokretljivi, imaju solidnu vatrenu moć, ali su zato relativno krhki i nemaju štitove. Bomber klasa su, jelte, bombarderi – njih odlikuju niska maksimalna brzina i slaba pokretljivost, ali su čvrsti i imaju veliku vatrenu moć. Poslednja je Support klasa – brodovi ove klase poseduju solidnu brzinu i pokretljivost, ali ono što ih najviše odlikuje je da mogu da “leče” svoje saborce i dostavljaju im zalihe (pretpostavljamo municiju), te da mogu da “kače” negativne efekte na protivničke brodove.

U ovom trenutku znamo da će u igri biti osam letelica: X-Wing i TIE Fighter (Starfighter klasa), A-Wing i TIE Interceptor (Interceptor klasa), Y-Wing i TIE Bomber (Bomber klasa) i U-Wing i TIE Reaper (Support klasa).

brodovi

Modovi

Star Wars: Squadrons za sada ima tri moda koja ćemo moći da igramo:

Story

Story mod je singleplayer kampanja za Star Wars: Squadrons. Priča ovog moda je smeštena u periodu između 3. i 12. meseca nakon Povratka džedaja i naizmenično će se igrati iz perspektive Titan eskadrile (Imperija) i Vanguard eskadrile (Nova Republika). 

U kampanji će se pojaviti neka fanovima itekako poznata lica: Hera Sindula iz serije Star Wars Rebels, admiralka Re Sloun iz Aftermath trilogije, a očekuje se pojavljivanje pilota Alphabet eskadrile koje smo upoznali u istoimenoj knjizi

Ne zna se koliko bi Story mod trebao da traje, ali glasine kažu da će on biti relativno kratak.

screenshot-2.jpg.adapt.crop16x9.818p

Dogfight

Dogfight je multiplayer mod za deset igrača i njegova ideja je krajnje jednostavna: U timskoj bici 5 na 5, poenta je da ubijete što više protivnika. Da li se igra na vreme ili je cilj doći do određenog broja kill-ova, za sada se ne zna.

Star Wars Squadron Pilots 2

Fleet Battles

Deluje da upravo ovaj mod predstavlja najveću osobenost Star Wars: Squadrons-a. Fleet Battles je veliki i singleplayer i multiplayer mod za deset igrača (po pet na obe strane) koji se sastoji iz više faza sa taktičkim ciljevima.

Prva faza je prost dogfight. Tim koji ovde bude bolji, tj. ubije više protivnika, prelazi u narednu fazu u kojoj mora da uništi dva manja protivnička kapitalna broda (pretpostavljamo u zadatom vremenskom okviru). Timu koji se brani u ovoj fazi je, naravno, zadatak da spreči uništenje tih brodova.

Ako napadači budu uspešni i unište dva broda, prelazi se u treću fazu. U trećoj fazi napadači sada moraju da unište veliki kapitalni brod protivnika (kod Imperije je to zvezdani razarač) tako što onesposobljavaju ključne sisteme masivnog broda (štitovi, generatori, itd.). Prvi tim koji uništi veliki kapitalni brod neprijatelja pobeđuje partiju.

sws-screenshot-reveal-7.jpg.adapt.crop16x9.818p

Nadogradnja broda

Pored same veštine pilotiranja, jedna od ključnih stvari od kojih će zavisiti učinak igrača u partiji su komponente koje mogu da se nakače na brod. Komponenti ima preko pedeset i one na razne načine poboljšavaju brod, ali dodaju i nove taktičke mogućnosti. Na primer, postoje tipična generalna unapređenja laserskog topa i oplate broda, ali imamo i komponente koje dozvoljavaju postavljanje mina ili korišćenje vučnog zraka kojim se ometa kretanje protivnika. 

Uz to imamo i niz kozmetičkih dodataka u koje spadaju skinovi koji menjaju izgled broda ili pilota, a tu su i sitnice koje se mogu postaviti u kokpit (nažalost, nema mirišljavih jelkica).

Predstavnici EA-a su izričiti u tome da se ni komponente, ni kozmetički dodaci neće moći kupovati za prave pare. Neće biti in-game premium valute, loot box-ova ni mikrotransakcija. Komponente broda i kozmetički dodaci se mogu dobiti isključivo igranjem.

Squadrons

Star Wars: Squadrons izlazi u prodaju 02.10.2020. za PlayStation 4, Xbox One i PC (Steam, Origin i Epic Games Store). Na pomenutim platformama igra se već sad može prednaručiti i košta 39,99. 

Star Wars: Squadrons će se na PS4 i PC-ju u celosti moći igrati u VR-u. Ukoliko planirate da ovu igru igrate na PC-ju, na ovom linku pogledajte minimalnu i preporučenu konfiguraciju kompijutera.

To bi bilo to. Kakva su vaša očekivanja za ovu igru, da li ćete je igrati i na kojoj platformi, napišite nam u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars: Squadrons posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s