Glasina: Sledeća Star Wars saga će se dešavati 400 godina pre Skajvokera!

Već nekoliko godina redovno dobijamo naznake i glasine da Lucasfilm sprema nove Star Wars filmove koji će biti smešteni u period Stare Republike. Takvo nešto deluje sve izvesnije.

Naime, prvo je mađarski fanovski portal Ziro.hu otkrio nekoliko detalja o „Project Luminous“ . Naime, prema izvorima mađarskog portala, „Luminous“ će biti multimedijski projekat čije će se priče dešavati u periodu od 300-400 godina pre filmova glavne sage. Projekat će činiti više zasebnih priča kroz koje se provlače niti jedne velike, globalne priče, slično na način kako su filmovi Marvelovog filmskog univerzuma međusobno povezani.

Portal Ziro.hu tvrdi da će se priče projekta „Luminous“ baviti džedajima koji istražuju neistražene delove Star Wars galaksije. Džedaji će ući u brojne avanture i sukobiti se sa brojnim protivnicima, najgori od kojih će biti nekakvi „sitovski bogovi“.

Na informacije sa Ziro.hu se nadovezao i portal Making Star Wars, koji je potvrdio pisanje mađarskog sajta i dodao još par informacija. Naime, Making Star Wars tvrdi da će se „Project Luminous“ odvijati oko 400 godina pre Skajvoker sage i da će se taj period galaktičke istorije zvati „High Republic“ era. U to vreme su džedaji i Galaktička Republika na vrhuncu (otud takav naziv ovog perioda istorije), dok su sitovi, nakon što je Dart Bejn uveo „Rule of Two“, skriveni.

Prema tvrdnjama Making Star Warsa, „Project Luminous“ zapravo treba da predstavlja uvod i odskočnu dasku za „High Republic“ eru i novi niz Star Wars filmova. Making Star Wars kaže da će sledeća tura filmova biti smeštena baš u taj period i da oni neće činiti nikakvu trilogiju, niti serijal već da će biti zasebni, ali deo jedne kohezivne celine (opet, kao Marvelov filmski univerzum). Making Star Wars takođe tvrdi da su Dejvid Beniof i Den Vajs trebali da započnu ovu seriju filmova pre nego što su dobili lukrativniju ponudu od Netflixa zbog koje su se razišli sa Lucasfilmom.

Na prošlogodišnjem New York Comic Conu je rečeno da ćemo prve detaljnije informacije o projektu „Luminous“ dobiti tokom januara 2020, međutim Kavan Skot (jedan od pisaca koji radi na projektu) je na Tviteru dao naznake da ćemo izgleda morati još malo da se strpimo.

To bi bilo to. Šta mislite o „High Republic“ periodu i da li je ova era plodno tlo za nove Star Wars filmove, knjige i stripove, napišite nam u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s