Beniof i Vajs napuštaju Star Wars!

Početkom prošle godine smo saznali da će tvorci serije Igra prestola, Dejvid Beniof i Den Vajs, raditi na svom serijalu Star Wars filmova. U maju ove godine je potvrđeno da je sledeći Star Wars film posle Epizode IX planiran za decembar 2022. godine i da je to upravo prvi od filmova koje rade Beniof i Vajs.

Prema poslednjim vestima, nakon dužih pregovora sa Netflix-om, Amazon-om i Disney-jem, Beniof i Vajs su potpisali ekskluzivni ugovor sa Netflix-om, koji obuhvata višegodišnji rad vezan za pisanje, produkciju i režiju TV serija i filmova na ovoj platformi. Prema navodima, Beniof i Vajs će za ovaj posao od Netflix-a dobiti čak 200 miliona američkih dolara.

Ekskluzivnost ovog ugovora i višegodišnji rad za Netflix kojim su se Beniof i Vajs obavezali znače da dvojac neće biti u mogućnosti da krene sa radom na najavljenom serijalu Star Wars filmova.

U zvaničnoj izjavi za Deadline, Beniof i Vajs su izrazili ljubav prema Ratovima zvezda, ali smatraju da trenutno nemaju dovoljno vremena da ga kvalitetno posvete i Ratovima zvezda i Netflix projektima. Dodali su još:

Volimo Star Wars. Kada ga je Džordž Lukas izgradio, istovremeno je izgradio i nas. Prilika koja nam se pružila, da pričamo sa njim i trenutnim Star Wars timom i za rad na ovoj sagi koja je promenila sve, se javlja jednom u životu i mi ćemo uvek biti zahvalni na toj, nama ukazanoj prilici.

Predsednica Lucasfilm-a, Ketlin Kenedi, je izjavila da su Beniof i Vajs uvek dobrodošli da se vrate.

Dejvid Beniof i Den Vajs su sjajni pripovedači. Nadam se da će nam se pridružiti u daljem radu, kada budu u mogućnosti da izdvoje vreme iz njihovog već gustog rasporeda i usredsrede se na Star Wars.

Ovo nije prvi slučaj da reditelji napuste rad na Star Wars projektima pre njihove (ne)realizacije. Džoš Trenk je napustio rad na zasebnom filmu, koji je navodno trebao da bude o Boba Fetu. Kolina Trevoroua, je na rediteljskoj stolici Epizode IX zamenio Džej Džej Abrams. Fil Lord i Kris Miler su napustili Han Solo film.

U većini prethodnih slučajeva problem su bile nesuglasice i „kreativne razlike“ sa Lucafilm-om. U slučaju Beniofa i Vajsa, ne postoji problem, jednostavno su dobili bolju ponudu koja se nije mogla odbiti.

Kakve su vaše reakcije na ovu vest, napišite nam u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s