NYCC 2019: Najavljena nova trilogija o Tronu, novi strip o Dartu Vejderu i još mnogo toga…

Sinoć je na New Yor Comic Con-u održan panel Lucasfilm Publishing-a na kom je šef tog ogranka Lucasfilm-a, Majkl Siglin, zajedno sa velikom grupom Star Wars autora predstavio nove projekte i ponudio dodatne informacije o nekima koji su već najavljeni. Evo šta smo sve saznali:

project luminous

„Project Luminous“ je stvar koja je najavljena na poslednjem Celebration-u u Čikagu. U pitanju je očigledno veliki multimedijski projekat na kom rade i Marvel i IDW i Del Rey, ali o kom se u ovom trenutku veoma malo toga zna. Sinoć je u Njujorku rečeno da će knjige i stripovi ovog izdavačkog poduhvata izaći tokom 2020. godine, a potvrđeno je da će učestvovati sledeći autori: Klaudija Grej, Kavan Skot, Čarls Soul, Daniel Hoze Older i Džastina Ajrland. Rečeno je da ćemo više detalja o ovom projektu dobiti u januaru 2020.

Novokanonska trilogija o admiralu Tronu je završena tek pre koji mesec sa knjigom Thrawn: Treason, a već je najavljeno da nam stiže nova! Naime, rečeno je da čuveni Timoti Zan radi na nove tri knjige koje će baviti Tronom pre nego što je ušao u službu Imperije, a naziv ove nove trilogije je Thrawn Ascendency trilogija. Prva knjiga ove nove trilogije izlazi u maju naredne godine.

Saopšteno je da Re Karson radi na novelizaciji Epizode IX, koja će se u prodaji naći u martu 2020. godine. Karsonova je inače napisala po jednu priču za antologije From a Certain Point of View i Canto Bight, a autor je i young adult novele Most Wanted.

star wars dark legends image

Džordž Man, autor knjige Star Wars: Myths & Fables, radi na novoj dečjoj knjizi istog kalibra – u pitanju je naslov Star Wars: Dark Legends, koja izlazi na Noć Veštica naredne godine. Za ilustracije koje će se naći između korica ove knjige zadužen je Grant Grifin.

Rečeno je da će antologija dečjih priča The Legends of Luke Skywalker koju je napisao Ken Liu biti adaptirana u mangu čiji prvi broj izlazi početkom naredne godine.

the clone wars antologija naslovnica star wars knjige

25.08.2020. nam od Disney Lucasfilm Press-a stiže The Clone Wars Anthology. Ova knjiga će predstavljati zbirku kratkih priča, a potvrđeno je da će jedna biti o Asaž Ventres. Na ovoj antologiji rade sledeći autori: Lu Anders, Džejson Fraj, Tom Englberger, Priti Čiber, Zoraida Kordova, Jun Ha Li, Rebeka Roanhors, En Ursu i Greg Van Ikhaut.

star wars #1 2020 cover charles soule

Krajem avgusta je rečeno da se Marvel-ov serijal Star Wars završava sa 75. brojem koji će izaći u novembru. Ipak, serijal će biti „relaunch-ovan“ u januaru 2020. sa Star Wars #1 koji piše Čarls Soul. Priča novog serijala će se dešavati u periodu između Epizoda V i VI. Uz to, Marvel radi i na (još jednom; *sigh*) stripskom serijalu o Dartu Vejderu. Naime, u februaru 2020. stiže Darth Vader #1, na kom radr scenarista Greg Pak i ilustrator Rafael Leno.

Letos smo dobili prvu knjigu Alpabet Squadron trilogije, a sinoć je na NYCC-u rečeno da nam druga, čiji je naslov Alphabet Squadron: Shadow Fall, stiže u junu 2020. godine.

To bi bilo to. Za više slika naslovnica najavljenih projekata posetite ovaj link na zvaničnom sajtu. Kom od ovih projekata se najmanje, a kom najviše radujete, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s