Kako je Dart Vejder bio potopljen u reci lave?

Iako je Dart Vejder svakako bio jedno od najstrašnijih i najmoćnijih bića u čitavoj galaksiji ne može se poreći da je dosta svoje moći izgubio kad je bio osakaćen i spaljen na Mustafaru.

Kasnije se vratio na isti taj Mustafar da podigne svoj zamak i da prisvoji taj svet kao svoj. I igrom slučaja je tada na Mustafaru doživeo da bude potopljen u reci lave i da ponovo preživi nemoguće…

U stripovima Darth Vader (izadaje ga Marvel od 2017.) nastavljamo tamo gde smo stali. Nakon Mominove izdaje, Vejder se suočava sa stanovnicima Mustafara koji su preplavili njegove snage. Stormptruperi su već počeli da se povlače pred najezdom domorodaca i njihovih lava-buba. Vejder im zabranjuje povlačenje i naređuje im da pokažu svu moć Imperije.

Vejder lično predvodi napad i prosto kasapi neprijateljske redove. U tom trenutku vođe domorodaca odlučuju da prizovu „krv Mustafara“ što je lava, da bi porazili Vejdera. Oni to i čine i čitava bujica lave preplavljuje površinu bojnog polja i sve Vejderove snage, uključujući i Vejdera. Međutim Gospodar Sita je pod lavom formirao zaštitno polje od Sile da ne bi izgoreo (ponovo). Ipak senzori na njegovom odelu ga upozoravaju da je maksimalna tolerancija temperature prevaziđena i da sistemi otkazuju.

U tom trenutku Vejder pomoću Sile priziva glavu AT-AT hodačice, odbacuje se od nje i iskače iz lave na tlo Mustafara. Odelo mu je dosta oštećeno i on pod budnim okom domorodaca odlazi u svoj zamak. Njihov vođa zaključuje (pogrešno) da je Vejder poražen i naređuje svojim ljudima da započnu sa uništavanjem zamka.

Kada se približe zdanju i počnu sa napadom, Vejder unutra koristi moć Tamne strane Sile koju kanališe preko svog mračnog zamka i uspeva da spali sve domoroce napolju čime jedina živa bića u okolini ostaju on i Momin. O okršaju Vejdera i Momina biće reči drugom prilikom.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s