Ko je projektovao Vejderov zamak na Mustafaru?

Zastrašujuće crno zdanje iznad reke lave na Mustafaru imali smo prilike da vidimo u filmu Odmetnik-1Zamak je služio kao Vejderova baza, mesto gde je mogao da meditira i usavršava svoje moći. Ima i simbolike u tome što se nalazi na Mustafaru, mestu gde je Vejder tako mnogo izgubio…

Ali ko je projektovao ovaj crni zamak, svojevrsno utočište lorda Vejdera?

Image result for vader momin

Odgovor se nalazi u strip serijalu Darth Vader koji izlazi od 2017. godine. Tu se saznajemo da je Vejderov zamak projektovao niko drugi do drevni gospodar Sita, lord Momin!

Naime, pre nego što se Vejder zaputi na Mustafar da bi izgradio svoju bazu, Palpatin mu pored inženjera i Padminog broda poklanja i masku Lorda Momina. Palpatin objašnjava Vejderu da je Momin bio drevni gospodar Sita koji se za razliku od većine bavio izgradnjom stvari. On još pomene Vejderu da mu se maska obraća.

Na Mustafaru maska zaposedne jednog inženjera i natera ga ubije svoju koleginicu. Čuvši vriske Vejder napušta pećine u kojima je meditirao i odlazi do broda odakle je buka potekla. Tamo zatiče mrtvo telo i drugog inženjera koji nosi masku lorda Momina kako nešto radi za stolom. Vejder poseče svetlosnom sabljom zaposednutog inženjera koji dok pada aktivira hologramski projektor i Vejder onda vidi: Savršen nacrt svog novog zamka….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s