Ko su jedina tri džedaja koja su mogla pobediti Palpatina?

Palpatin, odnosno Dart Sidijus, je bio jedan od najmoćnijih sitova ikada. Retko ko se mogao meriti sa njim bilo po korišćenju Sile, bilo u borbi svetlosnom sabljom.

Kao učenik Darta Plegisa, on je posedovao ogromno znanje o korišćenju Tamne strane Sile, a bio je i majstor u svih sedam stilova borbe svetlosnom sabljom. Samo zbog tih činjenica, bilo je veoma malo onih koji su se mogli suočiti sa njim i izvući živu glavu. Ipak, po rečima Džordža Lukasa, trojica džedaja su bila i više nego sposobna da se suoče sa Sidijusom i izađu kao pobednici….

U knjizi The Making of Star Wars: Revenge of The Sith postoji izjava Džordža Lukasa koja tri džedaja su se mogla suprotstaviti Palpatinu. Džordž je rekao da su se u tom trenutku Joda i Mejs Vindu mogli suprotstaviti i parirati Palpatinu, a da bi ga Anakin mogao ubiti da nije izgubio udove i bio spaljen na Mustafaru…

Kao što znamo, Vindu i jeste pobedio Palpatina u dvoboju, dok mu je Joda pružio dostojan izazov i možda bi u nekim drugim okolnostima i pobedio gospodara Sita.

Što se Anakina tiče, on se nikad nije borio protiv Palpatina ali je njegov potencijal u Sili bio nemerljiv, a već je tada bio jedan od najboljih boraca svetlosnom sabljom u galaksiji. Čak je i sam Palpatin rekao Jodi da će Anakin postati daleko moćniji od bilo kog od njih…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s