Da li je Palpatin pustio Vindua da pobedi u dvoboju?

Iako je prezirao svetlosne sablje i koristio ih veoma retko – a i tada samo da bi se rugao džedajima – Palpatin je bio majstor svih sedam formi borbe svetlosnom sabljom. Zaista teško da mu je bilo premca. U prilog tome ide i to što je u roku od nekoliko sekundi prilično lagano ubio tri džedaj Učitelja.

Ipak, izgubio je od Mejsa Vindua koji je sa druge strane stvorio vlastiti stil borbe – Vapad. Iako je krajnji ishod neumitno poznat svima, dosta polemike se vodi oko toga da li je Palpatin namerno izgubio duel od Mejsa Vindua samo da bi konačno gurnuo Anakina preko granice ne bi li ovaj prigrlio tamnu stranu Sile i konačno postao njegov učenik…

Image result for mace windu palpatine duel

Odgovor na ovo pitanje imamo od samog Džordža Lukasa koji je u audio komentaru Epizode III jasno rekao da je Vindu dvoboj sa Palpatinom pošteno dobio. Ako je nekom verovati da će dati tačan odgovor na ovo pitanje onda je valjda to Džordž Lukas? Ili ipak ne?

Džordž je u nastavku iste rečenice rekao da se Palpatin pravio da je izgubio duel i da je „previše slab“. Dakle, Palpatin se makar u nekoj meri pretvarao i bio je šarlatan kakvog znamo.

Kako nemamo konačni odgovor, među fanovima se i dalje vodi polemika o ovom pitanju. Ostavljam vama da izaberete da li ćete verovati u Vinduovu pobedu ili ćete ipak misliti da je i ovo bio trik lukavog Palpatina…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s