Koju je retku moć imao Mejs Vindu?

Mejs Vindu je svakako bio jedan od najmoćnijih i najpoštovanijih džedaja ikada. Bio je u Džedajskom veću i posle Jode bio njegov najuvažavaniji član. Budući da je bio jedan od retkih džedaja koji su moć crpli i iz svetle i iz (delimično) tamne strane Sile, osmislio je za sebe specijalni stil borbe svetlosnom sabljom –  Vapad. Bio je i izuzetno moćan u Sili.

Međutim, Mejs je imao jednu moć u Sili koju je retko ko imao…

Ta moć se zvala „tačka pucanja“ ili u originalu „shatterpoint“. U istoimenoj knjizi Shatterpoint, koja pripada Legendama, sam Mejs opisuje da mu ova moć omogućava da kada pogleda nekoga ili nešto kroz Silu on vidi njegovu „tačku pucanja“ , odnosno sve njegove slabosti i mane koje mogu biti iskorištene kako bi sebi obezbedio pobedu. Te tačke su u nekim slučajevima fizičke i strukturalne nesavršenosti, a nekada su u pitanju i same individue koje mogu da utiču na sudbinu galaksije. Nekada ih vidi samo na tren ali uvek su tu. I taj tren je i više nego dovoljan da sazna šta mu je činiti da bi pobedio protivnika.

Što je zanimljivo, tokom duela sa Sidijusom u Osveti sita, Mejs je pokušavao da nađe „tačku pucanja“ Gospodaru sita, što mu nikako nije polazilo za rukom. Kada se pojavio Anakin, Vindu je svatio da je mladi džedaj zapravo Palpatinova „tačka pucanja“.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s