Ne, sledeći zasebni Star Wars film neće biti o Landu!

Film Solo: Star Wars priča je prvi Star Wars film još od Osvete Sita koji je gostovao na filmskom festivalu u Kanu. Na jug Francuske je došla kompletna glumačka i producentska ekipa filma o mladom Hanu, a među njima je naravno bila i predsednica Lucasfilma Ketlin Kenedi. Gospođa Kenedi je pod palmama i na crvenim tepisima Kana davala na desetine intervjua, ali se najviše prašine podiglo oko onog za francuski magazin Premiere.

Naime, Kenedijeva je za Premiere navodno rekla da će sledeći zasebni Star Wars film biti o Landu Kalrisijanu! Evo prvobitnog citata:

Naravno, ima još mnogo priča o Hanu i Čubaki koje možemo da ispričamo, ali sledeća će biti o Landu. Mislimo da će sledeći zasebni film biti o Landu Kalrisijanu.

Nakon što je Premiere objavio ovaj intervju, američki (uglavnom klikbejt) portali su na sva zvona i kao udarnu vest prenosili (uglavnom u negativnom kontekstu) to da će sledeći zasebni Star Wars film biti o Landu.

Pošto je krenula lavina, Lucasfilm je morao brzo da se oglasi. Zašto je morao da reaguje? Pa, jednostavno zato što informacija koju je preneo francuski magazin nije tačna!

Predstavnici Lucasfilma su kontaktirali Premiere i razjasnili čitavu situaciju. Kako oni tvrde, došlo je do nesporazuma i francuski novinar je pogrešno razumeo i citirao Kenedijevu. Pres služba Lucasfilma je pojasnila da je predsednica njihove kompanije u originalu rekla:

Voleli bismo da jednog dana ispričamo novu priču o Landu Kalrisijanu, ali to sada nije bitno. Takođe bi bilo zabavno ispričati nove priče o Hanu i Čuiju…

Dakle, francuski novinar ili ne zna da priča engleski ili je možda namerno plasirao lažnu informaciju, znajući da će njegov magazin doći u pažnju svetske javnosti (što je na kraju krajeva i uspelo). Premiere se kasnije izvinio i ispravio svoj prvobitni članak. Uprkos tome, šteta je već naneta: Već danima klikbejt portali plasiraju informacije koje kažu kako „Zla Ketlin Kenedi ne sluša fanove i neće da pravi film o Obi-Vanu, već planira film o Landu kako bi ispunila svoju SJW agendu.

To bi bilo to. Vaša mišljenja o aktuelnoj situaciji i budućim zasebnim Star Wars filmovima nam ostavite u komentarima.

Za poslednje vesti o zasebnim Star Wars filmovima posetite našu sekciju posvećenu Anthology filmovimai pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s