Objavljen sinopsis knjige Phasma!

Premijera Epizode VIII se sve više bliži, a da nam olakša čekanje i, naravno, još dodatno podgreje hajp, tu je Journey to Star Wars: The Last Jedi – izdavački program čiji će nas mnogobrojni materijali uvesti u priču i upoznati sa pojedinim likovima Poslednjih džedaja.

Među silnim knjigama, stripovima, slikovnicama, vodičima i albumima ovog izdavačkog programa, verovatno najzanimljiviji i najiščekivaniji naslov je knjiga Phasma, koju piše Delajla S. Doson. Kada je ova knjiga najavljena nije rečeno ništa više osim da će ona biti priča o poreklu ove nemilosrdne ratnice. Ipak, na zvaničnom sajtu Penguin Randomhousea je objavljen sinopsis knjige, koji nas je dodatno zaintrigirao, a on ide ovako:

Otkrijte misterioznu prošlost kapetan Fazme u ovoj knjizi koja je deo Putovanja do Star Wars: Poslednjih džedaja.

Kao jedna od najlukavijih i najnemilosrdnijih oficira Prvog Reda, kapetan Fazma ima naklonost svojih nadređenih, poštovanje svojih kolega i strah njenih neprijatelja. Ali uprkos njenom renomeu, Fazma ostaje nepoznanica kao i lice koje krije njena hromirana kaciga. Sada, pojavio se suparnik koji je rešen da iskopa njenu misterioznu prošlost i otkrije tajnu koju ona čuva tako žarko i nemilosrdno kao i što služi svojim gospodarima.

Duboko unutar ratne krstarice Oprost, stormtruper crvenog oklopa, čije je ime Kardinal, je podvrgao najstrašnijoj torturi jednog špijuna Otpora. Ali informacije koje on želi da izvuče nemaju nikakve veze niti sa Otporom, niti njegovim tajnim operacijama protiv Prvog Reda.

Ono što misteriozni stormtruper traži je Fazmina prošlost, a sa njom sve skandale, izdaje i lične demone koje on može da upotrebi protiv svog rivala u hromiranom oklopu, koji preti njegovoj moći i privilegijama unutar redova Prvog Reda. Njegova zarobljenica ima šta on traži, međutim ona to neće predati olako. U bolnom nadmudrivanju sa svojim zarobljivačem, ona se cenka za svoj život u zamenu za svaku otkrivenu informaciju i očaravajuća priča o Fazminoj prošlosti biva raspletena. Ali kada Kardinal dođe do ovog znanja, ono se može ispostaviti i više nego opasno po njega – pogotovo onda kada Fazma oslobodi sav svoj bes.

Pored sinopsisa objavljena su i četri postera sa likovima ove knjige, koji će se dobijati uz određena, ekskluzivna izdanja Phasme. Na posterima vidimo Fazmu, Kardinala, špijuna Otpora i neku nepoznatu osobu koja sedi na nekakvom tronu.

Knjiga Phasma će se naći u prodaji od 01.09.2017. Podsetnik da na jesen takođe stiže i strip miniserijal naslova Captain Phasma, koji će nam objasniti kako je ona pobegla sa Starkiler baze i šta se dešavalo između Epizoda VII i VIII.

To bi bilo to. Šta mislite o ovom sinopisiu, te da li se radujete Phasmi, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s