Boba Fet: Posle Sarlaka

Najbolji lovac na ucene u galaksiji. Borio se rame uz rame sa najozloglašenijim šljamom, trenirao ga je Džango Fet, a posle njega Bosk i Ked Bejn. Važio je za desnu ruku Darta Vejdera i kako nam govori novi kanon, upravo je on saznao indentintet pobunjeničkog pilota koji je uništio prvu Zvezdu smrti.

Još od svog prvog pojavljivanja na malom ekranu (u nečuvenom Prazničnom specijalu), a potom i na velikom (Imperija uzvraća udarac), Fet je stekao ogromnu popularnost, ponajviše zbog svog izgleda i glasa. Njegova popularnost je donela Džordžu Lukasu milione dolara, ali uprkos tome, znamo kako je neslavno završio u ustima Sarlaka. Njegova „smrt“ je izazvala veliko nezadovoljstvo među fanovima. Razumemo da je Lukas hteo da završi priču, ali ne razumemo kako nije bio svestan njegove popularnosti, da mu je bar dao dostojan kraj, poslednju bitku sa Hanom ili nesto slično. Bilo kako bilo, ako se gledaju samo filmovi, Boba Fet je mrtav…

Ali i u kanonu i Legends kontinuitetu to i nije slučaj. Tačnije, u Aftermath trilogiji Čaka Vendinga (AftermathAftermath: Life Debt i Aftermath: Empires End), koja pripada novom kanonu, u jednom od sporednih poglavlja pojavljuje se Fetov oklop, ali sav je spržen od sarlakove stomačne kiseline. Samu Fetovu sudbinu još uvek ne znamo, ali ja lično verujem da je preživeo.

Što se tiče Legendi, odgovor nam je mnogo jasniji: Boba Fet je živ i imao je još mnogo avantura.

Ubrzo nakon završetka Povratka Džedaja, Fet izbija iz utrobe Sarlaka, ali je strašno ispečen od kiseline, nakon nekog vremena ga nalazi i spašava njegov dugogodišnji saradnik Dengar i neko vreme zajedno rade poslove.

Bezuspešno je lovio Hana. Učestvovao je u traženju Imperijalnog gardiste Kira Kanosa, a čak je imao okršaj sa Džejdenom Korom, glavnim likom igre Jedi knight : Jedi academy.

Oko 19 godina nakon bitke za Javin, Feta su počele da stižu godine. Trebao mu je redovni medicinski tretman da ne bi dobio rak, što je posledica boravka u sarlaku, a čak je izgubio i nogu. Tada je napravio primirje sa svojim dugogodišnjim rivalom, Hanom Solom.

Međutim, ovde se nije završila njegova priča. Tokom rata sa Južan Vongovima, oko 25 godina nakon bitke za Javin, Boba Fet je postao Mandalor, odnosno vođa svih Mandaloraca, a kasnije je čak je trenirao i Hanovu ćerku.

Kao što se može videti, Boba Fet je imao bogatu istoriju u Legendama, nakon njegovog bekstva iz sarlaka. U novom kanonu i nemamo baš mnogo informacija šta je radio i pre i posle njegovog bekstva, ali verujem da ćemo u narednom periodu dobiti kvalitetne priče i o njemu. Čak iskreno smatram da je bolje da Lucasfilm još uvek radi na njegovom spin-off filmu, nego na filmu o mladom Hanu, ali videćemo šta nam donosi budućnost.

Zapamtite… Sila će biti sa vama… Uvek.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s