IG-88: Psihotični droid

Svi se sećamo scene u „Imperiji“, kada Dart Vejder dovodi na svoj brod grupu lovaca na ucene. Ta grupa se sastoji od raznih, interesantnih likova, ali najveću popularnost je stekao Boba Fet, koji se i pojavljuje u ostatku filma, dok su ostali gotovo zaboravljeni. U ovom kratkom tekstu, bavićemo se jednim od tih lovaca. Reč je o IG-88 droidu.

U novom kanonu i nemamo mnogo informacija o njemu, ali da li ste znali da je model IG-88, u Legends kontinuitetu, imao 4 modela? IG-88A, IG-88B, IG-88C i IG-88D. IG-88 serija su bili imperijalni prototipovi droida ubica. U jednom trenutku, IG-88A postaje svestan sebe i aktivira svoju „braću“ i pravi masakr u laboratoriji gde je napravljen. Bežeći iz tog imperijalnog postrojenja, oni dolaze na i pokoravaju planetu Mekis 3 i tu počinju planove revolucije droida i njihove dominacije u galaksiji.

IG-88, kog smo videli u filmu Imperija uzvraća udarac je ustvari IG-88B. On je postao lovac na ucene i bio je poznat kao drugi najbolji u galaksiji. Njega je deaktivirao Boba Fet u okršaju na planeti Bespin. IG-88C i D su ponovo napali Feta, sa namerom da ukradu zamrznutog Hana, ali ih je obojicu uništio.

Poslednji preživeli IG droid je „aploudovao“ svoj program u drugu Zvezdu smrti sa namerom da preko nje proširi svoj program i započne revoluciju droida, ali Pobunjenički savez ju je uništio pre nego što je program proširen i tako je faktički spašena galaksija, a da to niko nije znao.

Lepota Star Warsa, je baš u tome što skoro svaki lik u pozadini, ma koliko imao malo vremena na ekranu ima obimnu biografiju, kao što se može videti i sa IG-om. To samo pokazuje da je Star Wars mnogo, mnogo više od filmova. Nadamo se da ste saznali nešto novo i zanimljivo o ovom psihotičnom droidu i zapamtite… Sila će biti uz vas… Uvek.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s